• Kategori:
  • Hemsida: http://www.palladium.nu

Viktoria Tolstoy Band

Viktoria Tolstoys nya platta handlar om att resa. Både i sinnet och fysiskt. Temat är ”on the road”, med texter som kan förknippas med livet som turnerande artist. Musiken är bland andra av Bonnie Raitt, Nancy Wilson, Billy Joel och Shirley Horn, men det finns också nyskrivet material av Ida Sand och Joel Lyssarides.

Plattan utstrålar markerad bluesfeeling med jazzdrama och kryddad med funk. Gripande vackra ballader. Musik som är som livet. Både det svarta och ljusa. När Viktoria Tolstoy sjunger är det inte enbart en sång hon tolkar – hon skapar nytt, gestaltar och gör den till sin egen.

Det finns ett konstnärligt stråk i Viktoria Tolstoys familj. Hennes morfars farfar var den store ryske författaren Leo Tolstoy. Den unga Viktoria slog ned som en bomb i Stockholms jazzliv med ledande musiker som Svante Thuresson och Putte Wickman.

Första skivan gjorde hon vid 20 års ålder 1994. Två år senare, med albumet ”För Älskad”, blev hon över en natt Sveriges stora popsensation. Hon gick vidare med att inleda ett samarbete med Esbjörn Svensson, som producerade och skrev musiken till ”White Russian”, det första skandinaviska album som gavs ut på legendariska Blue Note. Sedan dess har hon etablerat sig internationellt som en av de främsta rösterna i dagens jazz och är idag artist på ACT Records.

Viktoria Tolstoy Band
Viktoria Tolstoy, sång
Krister Jonsson, gitarr
Joel Lyssarides, piano
Mattias Svensson, bas
Rasmus Kihlberg, trummor

http://viktoriatolstoy.se

******
Sugen på något gott? Serveringen öppnar en timme innan respektive föreställning. I Palladiums servering finns öl, vin, alkoholfria alternativ, matigare smörgåsar samt kaffe och kakor m.m.

Till alla våra föreställningar kan du förbeställa mat och dryck fram till två dagar (2) innan föreställningen. Då står det framdukat och klart när du kommer och du slipper köa. Du kan förbeställa till innan föreställningen eller till pausen när det finns sådan.
Klicka här för att göra en förbeställning.

Det går även bra att förbeställa på plats på Palladium, kom då gärna i god tid innan föreställningen.

Palladium Malmö är kontantfritt men vi tar gärna emot betalning via vanliga betalkort eller Swish.

  • Inga bokningsbara tillfällen

Du kan köpa biljetter online fram till 2 timmar innan arrangemanget börjar. Fram till 72 timmar innan arrangemanget, kan du även välja att boka biljetter för att betala t o m sista hämtdatum, antingen online eller i butiken. Ring tel.040-10 30 20 under våra öppettider om du vill boka via telefon.