Foto: Marc Ruiz
  • Kategori:
  • Hemsida: http://www.victoria.se

Victoria hyllar Django! GUSTAV LUNDGREN – FRENCH CONNECTION (SE/FRA)

Sveriges främste tolkare av Django Reinhard är tillbaka i Malmö. Gitarristen Gustav Lundgren har Djangos oemotståndliga musik i sitt blodomlopp. Nu är han tillbaka på Victoriateatern och med sig har han fyra franska supermusiker — alla specialister på Djangos melankoliska melodier och snabba improviserade löpningar, virtuost och samtidigt emotionellt laddat.

Gustav Lundgrengitarr – är en av Sveriges mest framstående jazzgitarrister just nu. Han har spelat in över 60 album som sideman och 22 som ledare. Genom åren har han samarbetat med artister som Jimmy Rosenberg, Chris Cheek, Doug Weiss, Jorge Rossy, Bill McHenry och Lelo Nika, liksom även med The Swedish House Mafia, Kleerup, Miriam Bryant, Petra Marklund, Bo Sundström och Anne Sofie von Otter.

Antoine Boyergitarr – från Paris studerade för legendariska gestalter som Mandino Reinhardt och Francis-Alfred Moerman. Han har spelat in fem album som bandledare och har även vunnit flera internationella klassiska gitarrtävlingar. Nu turnerar han över hela världen som bandledare och solist.

Romain Vuillemingitarr – har under det senaste decenniet etablerat sig som ett starkt namn i gypsyjazz-världen. Han samarbetar med hyllade band som Umlaut Big Band och Collectif Paris Swing. Han är leder också sitt eget tribute-band till Django Reinhardt: Romain Vuillemin Quartet.

Maryll Zeinab Abbasdragspel – är en ung fransk dragspelare som rör sig lika vant i traditionell fransk musette som i jazz och världsmusik. Förutom egna projekt som Maryll Abbas Trio och Duo Abbas Thézé ses hon ofta jazzsammanhang med Patrice Caratini och Sébastien Giniaux, och även med den capverdiska sångaren Mariana Ramos. Hon medverkar också i många föreställningar på teatrarna i Paris.

Edouard Penneskontrabas – är en välkänd gitarrist och basist på den internationella gypsy-jazzscenen. Han spelar på klubbar och festivaler runt om i världen och delar ofta scen med gypsyjazz-musiker som Adrien Moignard, Sébastien Giniaux, Tchavolo Schmitt och många fler.

Jean ”Django” Reinhardt (1910.01.23-1953.05.16)
Han anses av många vara världens främste gitarrist, och den förste europé som tillförde något till jazzmusiken. Som jazzgitarrist är han utan tvekan den störste någonsin, och upphovsman till den jazzgenre som brukar kallas gypsyjazz eller jazz manouche efter ett franskt ord som betyder rom. Som gitarrist har Reinhardt influerat inte bara de flesta jazzgitarrister som kommit efter honom, utan även rockmusiker som Eric Clapton, Jerry Garcia och Tommy Iommi, samt countryveteranen Willie Nelson.

VICTORIA HYLLAR DJANGO!
– Köp festivalbiljett!

Denna konsert ingår i festivalen ”Victoria hyllar Django!”. Du kan köpa en biljett som gäller för alla tre konserterna den 30-31 januari och 1 februari (Rêve Bohème, Dario Napoli Modern Manouche Project och Gustav Lundgren – French Connection).

Pris: 500:- vid bord alt. 430:- på balkong. Stud/pens: 430:- vid bord alt. 360:- på balkong. Kontakta Kulturcentralen på 040-10 30 20 eller besök deras butik på Södra Förstadsgatan 18 för att boka.

https://open.spotify.com/album/36xVAClfL0IK5OhMZbnoUy?si=Vh9JMjLGRBaQeFerv6_OYw
https://open.spotify.com/album/5vd5aIqRaBIjlBooiFnvDT?si=5yhZxFvGQKSehH2m2n5Hyw

Website:www.gustavlundgren.com
Facebook: https://www.facebook.com/GustavLundgrenOfficial
YouTube: https://www.youtube.com/user/gustavlundgren
Instagram: https://www.instagram.com/lundgrenmusic
Twitter: https://twitter.com/LundgrenMusic
SoundCloud: https://soundcloud.com/lundgren-music-gustav

Picknickföreställning

Pris:
Salong 280:-
Balkong 240:-
Salong Student/Pensionär 240:-
Balkong Student/Pensionär 200:-
Kombipris till tre konserter "Victoria hyllar Django", bokas endast via Kulturcentralen (040-10 30 20 eller info@kulturcentralen.nu
Salong 500:-
Balkong 430:-
Salong Student/Pensionär 430:-
Balkong Student/Pensionär 360:-
(I biljettpriset ingår garderobsavgift samt serviceavgift.)
Insläpp:
19.00
På scen: 19.30

För rullstolsanpassade platser boka era biljetter via info@victoria.se.

Följ Victoriateatern:
facebook.com/Victoriateatern
instagram.com

________________________________________________

Picknickteater:

Victoriateatern har en intim och avslappnad atmosfär och vi uppmuntrar vår publik att känna sig som hemma. Under våra picknickföreställningar är alla gäster välkomna att ta med sig egen mat och dryck. Det spelar ingen roll vad du tar med. Hämtpizza på ett bord följs av ostron och kaviar på nästa - ta med det du är sugen på!

Vi på Victoriateatern rekomenderar Möllans Osts Tapastallrick För Två - en ost och charktallrik fylld med härliga delikatesser från Italien, Schweiz, Portugal och Frankrike. Ring Möllans Ost på 040-19 35 45, gärna en dag i förväg, så ordnar dem den åt dig!

Tänk på att..
..det är inte tillåtet med mat på balkongplatserna eftersom de saknar bord.
..du kan komma att få dela bord med ett annat sällskap.
..även under picknickföreställningar öppnar vi upp vårt lilla kafé där ni kan handla kaffe, te, läsk och kakor.

Varmt välkomna på picknick!


Visa Victoriateatern på en större karta

  • Inga bokningsbara tillfällen

Du kan köpa biljetter online fram till 2 timmar innan arrangemanget börjar. Fram till 72 timmar innan arrangemanget, kan du även välja att boka biljetter för att betala t o m sista hämtdatum, antingen online eller i butiken. Ring tel.040-10 30 20 under våra öppettider om du vill boka via telefon.