Foto: Emp Cyclone

Nomfusi (ZA)

Med en slående, stor röst, glädje och massor av charm bjuder den sydafrikanska sångerskan Nomfusi oss på en sprudlande blandning av afropop, afrosoul, gospel och ballader med maskandi-gitarrer och groovy sydafrikanska township-rytmer. Nomfusi har vunnit respekt över hela världen för sina energiska scenframträdanden och det sägs att hon förvandlas till dynamit i samma ögonblick som hon greppar en mikrofon.

Nomfusi föddes i townshipen KwaZakhele i Eastern Cape och växte upp tillsammans med en ensamstående mor, medan hennes far avtjänade ett långt fängelsestraff. Hennes mor, som var medicinkvinna, tog med Nomfusi till veckovisa Sangoma-ritualer kända som "Intlombe", där hon snart utvecklade en kärlek för att uppträda och skapade sin konstnärliga identitet genom att dansa och sjunga i timmar. Tragiskt nog blev Nomfusi föräldralös redan vid tolv års ålder när hon förlorade sin mamma till HIV. Nomfusis moster tog in henne och hennes syskon, men också mostern föll offer för samma dödliga sjukdom tre år senare.

Nomfusi lät sig dock inte nedslås av sin situation och har nu blivit en av Sydafrikas starkast lysande och mest kända stjärnor. Nomfusi strävar efter att inspirera andra med sin världsbild att "livet handlar om val" och att "man måste övervinna sinnets fattigdom först". Nomfusi gör uppsökande arbete på skolor för utsatta ungdomar i Soweto, Swaziland och Malawi och försöker skapa de möjligheter som hon saknade, för nästa generation. Dessutom blev hon nyligen ambassadör för MES, en Hillbrow-baserad NPO som hjälper hemlösa att komma på fötter igen och återintegrera sig i samhället.

Nomfusi har uppträtt över hela Europa och Kanada på prestigefyllda festivaler inklusive WOMAD, FMM Sines, Lugano Jazz, Stimmen och Afrikadey och delat scener med stora stjärnor som Angelique Kidjo, Hugh Masekela och Lionel Richie.

Med "The Red Stoep", hennes nya album som släpptes 2021, bjuder Nomfusi in alla att uppleva hennes afrikanska arv genom musiken

https://youtu.be/MIEM88AfGrM
https://youtu.be/G_-IjmDJFAI
https://youtu.be/zyFfHKC8zmI

https://nomfusi.com
Facebook: https://www.facebook.com/NomfusiSA
Youtube: https://www.youtube.com/channel/UCmQuoOaihwF1tYvivdNQnTA
Spotify: https://open.spotify.com/album/32xP5wD6MfkQwcRY0PKx9X

Pris:
Salong 360:-
Balkong 320:-
Salong Student/Pensionär 320:-
Balkong Student/Pensionär 280:-
(I biljettpriset ingår garderobsavgift samt serviceavgift.)
Insläpp:
19.00
På scen: 19.30

För rullstolsanpassade platser boka era biljetter via info@victoria.se.

Följ Victoriateatern:
facebook.com/Victoriateatern
instagram.com

________________________________________________

Picknickteater:

Victoriateatern har en intim och avslappnad atmosfär och vi uppmuntrar vår publik att känna sig som hemma. Under våra picknickföreställningar är alla gäster välkomna att ta med sig egen mat och dryck. Det spelar ingen roll vad du tar med. Hämtpizza på ett bord följs av ostron och kaviar på nästa - ta med det du är sugen på!

Vi på Victoriateatern rekomenderar Möllans Osts Tapastallrick För Två - en ost och charktallrik fylld med härliga delikatesser från Italien, Schweiz, Portugal och Frankrike. Ring Möllans Ost på 040-19 35 45, gärna en dag i förväg, så ordnar dem den åt dig!

Tänk på att..
..det är inte tillåtet med mat på balkongplatserna eftersom de saknar bord.
..du kan komma att få dela bord med ett annat sällskap.
..även under picknickföreställningar öppnar vi upp vårt lilla kafé där ni kan handla kaffe, te, läsk och kakor.

Varmt välkomna på picknick!

 • Plats : Victoriateatern, Södra Förstadsgatan 18, Malmö
  Datum : lördag 24 september
  Tid : 19:30 , ( Insläpp 19.00 )
  Priser :
  • Salong: 360 kr
  • Balkong: 320 kr
  • Salong Student/Pensionär: 320 kr
  • Balkong Student/Pensionär: 280 kr
  Platser kvar: Platser finns
  Boka / Köp

Du kan köpa biljetter online fram till 2 timmar innan arrangemanget börjar. Fram till 72 timmar innan arrangemanget, kan du även välja att boka biljetter för att betala t o m sista hämtdatum, antingen online eller i butiken. Ring tel.040-10 30 20 under våra öppettider om du vill boka via telefon.