Foto: Arne Reinhardt
 • Arrangör:
 • Kategori:
 • Hemsida: http://www.victoria.se

Victoria dansar! - Fanfare Ciocarlia – It Wasn't Hard To Love You

De har kallats för världens snabbaste brassband; tolvmannabandet Fanfare Ciocărlias oöverträffade talang att förena balkanblås och romska bröllopsmelodier med stänk av jazz, pop och rock, allt framfört med galen precision i ett halsbrytande tempo, har gett dem kultstatus och gett dem en självklar plats på den musikaliska världskartan. Nu kommer de till Victoriateatern med sitt 25-årsjubileumsalbum i bagaget.

En till synes oändlig och gropig väg slingrar sig förbi böljande kullar som inte vill kallas berg – någonstans i nordöstra Rumänien nära Moldaviens gräns. Förbi hus som ser ut att vara utkastade i landskapet av Chagall på måfå. Sneda och djärvt färgglada står de i leran, med fönster som tittar storögt på förbipasserande. Vid något tillfälle gör resenären en sista tvär vänstersväng och når slutligen födelseplatsen för ett av de mest otroliga fenomenen inom brassmusik: Zece Prăjini – platsen där allt började för Fanfare Ciocărlia. Här, 1997, bestämde sig 12 musiker för att erövra världen med djupa stötar från tubor och tenorhorn som blandas i vild kakofoni med trumpeter och saxofoner.

Att släppa loss den östeuropeiska brassmusikens glädjefulla kraft i världen var tanken! Redan 1998 då gruppen släppte sitt första album befäste de allvaret med sitt uppdrag; trumpetaren Radulescu sa då: "... just wait and see - at some point we're going to play on Mars". Sedan detta uttalande har bandet rest miljontals kilometer på otaliga turnéer i sina försök att nå den röda planeten.

Två och ett halvt decennier, tusentals shower och 9 studioalbum senare, stod Fanfare Ciocărlia på toppen av sin karriär. Så kom pandemin. Som för miljontals andra artister runt om i världen betydde detta ett abrupt stopp för allt arbete. Men, medan världen verkade stå stilla, blev bandets många fans aktiva och hjälpte dem att fullborda sitt sedan länge planerade 25-årsjubileumsalbum, både med ekonomiskt stöd och uppmuntrande ord. Resultatet får vi nu höra. Albumet "It Wasn't Hard To Love You" är en musikalisk hyllning till Fanfare Ciocărlias fans. Det är det senaste kapitlet i berättelsen om ett stort band från en liten by, ett band vars högsta önskan är att få folk att le och dansa för en lång tid framöver!

https://www.fanfare-ciocarlia.com
http://www.fanfareciocarlia.bandcamp.com
https://www.facebook.com/FanfareCiocarlia
https://www.instagram.com/fanfareciocarlia_official

Just The Two Of Us:
https://youtu.be/rmdpVuG-fGA

Born to be wild:
https://www.facebook.com/FanfareCiocarlia/videos/1820178274700651

live in Bucharest
https://www.youtube.com/watch?v=2B4cXi6hZUwhttps://www.youtube.com/watch?v=GCxLudjzqDI

Montreal Int. Jazz Festival (Canada)
https://www.youtube.com/watch?v=l55e1DLQus4

WOMAD Adelaide (Australia)
https://www.youtube.com/watch?v=SbgG_ElAq0A

Support:
FOLKDIVIZJON
Folkdivizjon är ett Malmöbaserat klezmerband som grundades 2018. De har spelat runtom i Sverige på bland annat Malmöfestivalen, Talang samt på ett flertal andra fester, bröllop och galor. Med influenser från traditionell judisk musik och balkanmusik, spelar bandet allt från ösiga danslåtar till vackra ballader.
Instagram: https://www.instagram.com/folkdivizjon/?igshid=YmMyMTA2M2Y=
Facebook: https://www.facebook.com/dasfolkdivizjon

Obs! Detta är en stående konsert. Varken mat eller dryck får medtagas.

Pris: Salong (Stående) 250:-
Balkong (Sittande, med rätt att gå ner i salongen) 300:-
I dörren: 300 kr
Insläpp: 20.00
På scen: 21.00

För rullstolsanpassade platser boka era biljetter via info@victoria.se.

Följ Victoriateatern:
facebook.com/Victoriateatern
instagram.com

 • Kommentar : Salong
  Onumrerade ståplatser. Ej Picknick.
  Plats : Victoriateatern, Södra Förstadsgatan 18, Malmö
  Datum : lördag 10 september
  Tid : 21:00 , ( Insläpp 20.00 )
  Priser :
  • Salong (Stående): 250 kr
  Platser kvar: Fåtal platser
  Boka / Köp
 • Kommentar : Balkong
  Numrerade sittplatser med rätt att gå ner i salongen. Ej Picknick.
  Plats : Victoriateatern, Södra Förstadsgatan 18, Malmö
  Datum : lördag 10 september
  Tid : 21:00 , ( Insläpp 20.00 )
  Priser :
  • Balkong (sittande): 300 kr
  Platser kvar: Fullbokat

Du kan köpa biljetter online fram till 2 timmar innan arrangemanget börjar. Fram till 72 timmar innan arrangemanget, kan du även välja att boka biljetter för att betala t o m sista hämtdatum, antingen online eller i butiken. Ring tel.040-10 30 20 under våra öppettider om du vill boka via telefon.