Foto: Ibrahima Cissokho - Dani Biljarszki, Foto: Naked - Vladimir Miloradovic
  • Kategori:
  • Hemsida: http://www.victoria.se

Upptäck Victoria dansar! - IBRAHIMA CISSOKHO & LE MANDINGUE FOLY (SEN/FRA) och NAKED (SRB) - Inställt

Med anledning av rådande situation med coronaviruset, har konserten med IBRAHIMA CISSOKHO & LE MANDINGUE FOLY och NAKED den 29 maj tyvärr blivit inställd. Victoriateatern arbetar för att kunna hitta ett nytt datum för konserten längre fram. Håll utkik på www.victoria.se för nytt datum.

.Upplev en stående dubbelkonsert på Victoriateatern! Unik mandingomusik med den karismatiske koraspelaren och sångaren Ibrahima Cissokho och hans band le Mandingue Foly. Med ena foten i den traditionella världen som griot och den andra i samtida funkiga musiktrender, har han ett unikt sätt att spela kora och bjuder oss på en ny typ av mandingo-afrorock.

Belgradbaserade kvartetten Naked går inte att låsa in i något fack, de hämtar inspiration från musiktraditioner på Balkan, sitt östeuropeiska arv och klezmermusik, och blandar dess dansanta och omisskännliga, udda rytmer med funk, jazz, frijazz, inslag av klassisk musik och klanger från medelhavsområdet och Nordafrika.

Ibrahima Cissokho & le Mandingue Foly (SEN/FRA)
Ibrahima Cissokho är en riktig konstnär, en karismatisk artist och kompositör som bott i Frankrike sedan 2008. Han har en varm och kraftfull röst och är en mästare på att spela det västafrikanska instrumentet Kora. Han omger sig och turnerar internationellt med sitt trogna band le Mandingue Foly, som består av en välsmakande cocktail av musiker: Abdourakhman Fall, som på basgitarr bidrar med sitt fantastiska groove och sin expertis inom västafrikansk musik; Jérôme Bartolome på saxofon, som gör poesi och orientaliska vågor med sitt instrument; Ousmane Seydi som på slagverk, förankrar bandet med autentiska afrikanska trummor, samt Pham Trong-Hieu, som med sitt moderna trumset, ger ensemblen ett rockigt sound och energi.

http://ibrahima-cissokho.com
https://open.spotify.com/artist/0dW3vyY5vbHuAwcIJPl8vv?si=_RmvgMjMS_mUV4yjq36mVQ
https://www.facebook.com/Ibrahimacissokhokora

Videos:
https://youtu.be/stnhpxRfikI
https://youtu.be/3st6tkSt64Y
https://youtu.be/vVX-lT--jQQ
https://youtu.be/nnL6niRyHl0

Naked (SRB)
Denna serbiska kvartett bildades 2007 och har sedan dess gjort sig ett namn på den internationella världsmusikscenen. Naked är kända för att ignorera gränserna mellan genrer och skapa sin helt egna fusion av musik där de sömlöst flyter mellan olika sorters musik; ena sekunden ösigt balkansväng för att i nästa övergå i en klassisk ton. Från tung, funkig galenskap, freaky jazzexperiment och trippig dub-pskydelika till vackra fiolresor, mörka och djupa klarinettarrangemang och saxofonljud. Härifrån till dit, där ute till överallt...

Naked består av:
Branislav Radojkovic - bas
Djordje Mijuskovic - fiol
Goran Milosevic - trummor, slagverk
Rastko Uzunovic - klarinett, saxofon

http://naked.rs
https://open.spotify.com/artist/6apoblmJQDRAiesOMJCq2e
https://www.facebook.com/nakedbandbelgrade/

Videos:
https://youtu.be/ZP8JlRTHs-M/ https://youtu.be/IHexJgd4QAc https://youtu.be/5l53qnhapm8 https://youtu.be/t-z1v0iSUfg

Konserten presenterar i samarbete med Babel Arts Management

Obs! Stående konsert. Varken mat eller dryck får medtagas.
Läs mer >> https://www.victoria.se/sv/artikel/Victoria-dansar

Pris: Salong (Stående) 50:-
Balkong (Sittande, med rätt att gå ner i salongen) 100:-
i biljettpriset ingår garderobsavgift samt serviceavgift)
Insläpp:
20.00
På scen: 21.00

För rullstolsanpassade platser boka era biljetter via info@victoria.se.

Följ Victoriateatern:
facebook.com/Victoriateatern
instagram.com

  • Inga bokningsbara tillfällen

Du kan köpa biljetter online fram till 2 timmar innan arrangemanget börjar. Fram till 72 timmar innan arrangemanget, kan du även välja att boka biljetter för att betala t o m sista hämtdatum, antingen online eller i butiken. Ring tel.040-10 30 20 under våra öppettider om du vill boka via telefon.