• Speltid: 60 min
  • Kategori:
  • Hemsida: http://www.malmodockteater.com

TILLSAMMANS FÖR ALLTID

Varje föreställning är unik och inte den andra lik. Vi spelar verket två gånger per kväll. Köp biljetter till båda föreställningarna under en kväll för att få uppleva samma föreställning på två helt olika sätt. Andra biljetten kostar endast 75kr. OBS! För detta krävs separata bokningar till vardera föreställning.

Missade du Tillsammans för alltid i våras, eller är du sugen på att se den en gång till? Då har du tur! Efter en mycket populär spelperiod under maj kan Malmö Dockteater nu presentera tjugo extra speltillfällen under de första veckorna i september. Våren 2021 kom tecknaren, filmskaparen och författaren Pontus Lundkvist tillsammans med sitt team till Malmö Dockteater och skapade för första gången teater! Med hjälp av animatroniska dockor och en algoritmstyrd dialog är målet att se hur nära ett riktigt människoförhållande det går att komma genom att konstruera olika repliker och sinnestillstånd som slumpas fram inför varje föreställning.

I Tillsammans för alltid möter vi det gifta medelålders paret Arne och Birgitta, som är dockor designade av Lundkvist och förverkligade av David Wätte. Deras dagar präglas av ständig upprepning och invanda mönster. På ytan tycks de leva ett helt vanligt liv i en vanlig villa i en vanlig tid, ha vanliga grannar och jobb. Men är det verkligen så? Varje föreställning är unik och ingen vet på förhand vad som kommer att avslöjas.

Dockornas medvetande utgörs av en komplicerad datakod, framtagen av serietecknaren, animatören och programmeraren Tom Karlsson och matad med ett 50 000-tal repliker av Lundkvist. Dessa medvetande genererar en för varje föreställning unik dialog som antingen kommer säga oss något djupt om mänskliga relationer, eller skapa ett underhållande associativt flöde av mystifierande nonsens. Beroende på vilka ord Arne och Birgitta väljer att haka upp sig på i den andres repliker kan samtalet och humören knuffas i olika riktningar. Kommer de nå fram till varandra eller drivs de längre isär med sina programmatiska svar? Kan vi genom att studera slumpsamtalande robotar lära oss att hitta vägar ut ur våra egna meningslösa kommunikationer?

Manus, regi, scenografi: Pontus Lundkvist
Programmering, animation: Tom Karlsson
Dockmakare, animation: David Wätte
Ljudsättare: Daniel Eriksson
Ljusdesign: Olivia Grefve
Röster: Miriam Kaukosalo, Pontus Lundkvist
Tekniker: Anna Hausenkamp
Producent: Michelle Holm & Anna Jonsson Björck

För mer information: http://www.malmodockteater.com

Föreställningen är anpassad efter rådande pandemi. Observera att vi pga. detta har ett mycket begränsat antal platser. Kommer du i rullstol eller är i behov av annan assistans? Är du sjuk och kan inte komma? Vill du byta dag? Mejla oss på malmodockteater@gmail.com

Med stöd av: Region Skåne, Malmö Stad, Kulturrådet.

  • Inga bokningsbara tillfällen

Du kan köpa biljetter online fram till 2 timmar innan arrangemanget börjar. Fram till 72 timmar innan arrangemanget, kan du även välja att boka biljetter för att betala t o m sista hämtdatum, antingen online eller i butiken. Ring tel.040-10 30 20 under våra öppettider om du vill boka via telefon.