• Speltid: 150 min
  • Kategori:
  • Hemsida: http://www.inkonst.com
  • Artist / Medverkande: Anna Jörgensdotter, Janine Pommy Vega och en hyllning till Tuli Kupferberg.

Stanza

Stanza ägnar sig denna gång åt beat med legendariska Janine Pommy Vega, Anna Jörgensdotter och en hyllning till Tuli Kupferberg.

Stanza inleder hösten med en afton inspirerad av beat. Denna kväll (observera att det är en onsdagskväll) gästas vi av legendariska beatpoeten Janine Pommy Vega från Woodstock, New York, som sedan 15-årsåldern i slutet av 1950-talet varit en del av Manhattans beatscen. Nu är hon aktuell på svenska i antologin "Kvinnans beat" och på Stanza.

Anna Jörgensdotter har kallats för Sandviken Patti Smith och är känd för sina energiska scenframträdanden. I höst har hon hyllats av kritiker för sin tredje roman "Bergets döttrar", en kollektivroman med sitt ursprung i Sandviken om människans orättvisor och möjlighet att bryta sig fri.

Dessutom blir det hyllning till beatförfattaren Tuli Kupferberg, som fler kanske känner igen från Howl, då Christian Ekvall tillsammans med trumpetaren Unni Zimmerdahl och pianisten David Olausson framför Kupferbergs "1001 sätt att leva utan att arbeta".

  • Inga bokningsbara tillfällen

Du kan köpa biljetter online fram till 2 timmar innan arrangemanget börjar. Fram till 72 timmar innan arrangemanget, kan du även välja att boka biljetter för att betala t o m sista hämtdatum, antingen online eller i butiken. Ring tel.040-10 30 20 under våra öppettider om du vill boka via telefon.