• Speltid: 120 min totalt med paus
  • Kategori:
  • Hemsida: http://www.palladium.nu
  • Artist / Medverkande: En konsert med lättsamma glada melodier och musik ur kända operor och operetter

Skånepolisens kör med Elinor Fryklund och Sixten Nordström

Skånepolisens kör ger tillsammans med Sixten Nordström, konferencier och pianist, och Elinor Fryklund, sopran, en konsert med vackra, lättsamma och glada sånger. Publiken får lyssna till bl a Håll musiken igång av Povel Ramel, Så skimrande var aldrig havet av Evert Taube och Gabriellas sång av Stefan Nilsson. Elinor Fryklund och Sixten Nordström framför musik ur kända operetter och operor av bl.a. Puccini och Mozart.

Skånepolisens kör startade år 1973 och är en blandad kör i myndighetens regi som i första hand består av poliser och civilanställda, men också andra glada körsångare. Sedan hösten 2007 leder Frida Silfverberg kören i Mariakyrkan i Malmö.

Skånepolisens kör har varit på körevenemang i Krakow, Lübeck, Köpenhamn och Rügen och, tillsammans med Polisens Musikkår Skåne, i Prag och i Stade. Till traditionerna hör att Skånepolisens kör i samarbete med Polisens Musikkår Skåne bjuder på två konserter i juletid i S:t Pauli kyrka i Malmö och Korsbackakyrkan i Kävlinge.

Sixten Nordström, född i Malmö 1937, är en av de mest kända gestalterna i Norden inom den klassiska musikens område, främst beroende av att han under sju omgångar mellan 1985 och 1998 ledde det nordiska TV-programmet Kontrapunkt. Dessförinnan var han mellan 1977 och 1987 programvärd för underhållningsprogrammet Det bästa av det mesta på Malmö stadsteater och i TV, och han har hittills med att skrivit fyra böcker som ofta används som kurslitteratur. Numer ägnar han sig åt frilansverksamhet som föreläsare, författare av musikböcker och som programvärd vid konserter av olika slag.

Elinor Fryklund är född 1978 och uppvuxen i Halmstad, där hon påbörjade sina musikaliska studier Elinor tog musiklärarexamen vid musikhögskolan i Malmö 2004 med inriktning sångpedagog. Våren 2007 examinerades hon som operasångerska vid Operaakademiet i Köpenhamn. Elinor debuterade julen 2006 vid Det Kongelige Teater i rollen som Zerlina i Mozarts opera Don Juan. För tillfället är hon aktuell i Benjamin Brittens opera Lucretia. Vid sidan om operan konserterar hon flitigt runt om i södra Sverige och Danmark.

  • Inga bokningsbara tillfällen

Du kan köpa biljetter online fram till 2 timmar innan arrangemanget börjar. Fram till 72 timmar innan arrangemanget, kan du även välja att boka biljetter för att betala t o m sista hämtdatum, antingen online eller i butiken. Ring tel.040-10 30 20 under våra öppettider om du vill boka via telefon.