• Arrangör:
 • Kategori:
 • Hemsida: http://www.mixmusik.com

Samara – orientaliskt i nordisk folkton

Göteborgsbaserade gruppen Samara utforskar det musikaliska släktskapet mellan nordisk folkmusik och orientalisk musik. Samara bildades som trio och bestod till en början av Stefan Bergman på bas, Ahmed Al Khatib på oud och Sten Källman på saxofon. Snart utvecklade man sin klangvärld genom att locka med sig sångerskan Avin Omar, ackordeonisten Larisa Ljungkrona-Mönttinen och slagverkaren Yuossef Hbeisch.

Samara har tagit sitt namn från det arabiska ordet samar som betecknar ett möte med vänner när de samlas kring en lägereld om natten för att diskutera, konversera och njuta av tillvaron. Med hjälp av både nyskriven och traditionell musik utforskar gruppen potentialen hos medlemmarnas olika musikaliska bakgrund där orientalisk modalitet möter nordisk folkmusik som utmynnar i nya klangvärldar och improvisationer.

Samara har turnerat flitigt både i Mellanöstern och i Sverige, där de fått ett starkt gensvar från publiken de mött. Nu är det dags för malmöpubliken att möta Samara. Orientaliska ornament och handfasta rytmer som växer i den nordiska myllan till ett vackert musikaliskt mycel!

På scen:
Avin Omar - sång
Ahmad al Khatib - oud
Youssef Hbeisch – slagverk
Larisa Ljungkrona-Mönttinen - dragspel och sång
Stefan Bergman – bas
Sten Källman - saxofon och sång

 • Plats : Moriska Paviljongen, Norra Parkgatan 2 (Folkets Park), Malmö
  Datum : onsdag 27 september
  Tid : 19:00
  Priser :
  • Entré: 150 kr
  • Medlem Mix Musik: 100 kr
  • Student: 100 kr
  Platser kvar: Platser finns
  Boka / Köp

Du kan köpa biljetter online fram till 2 timmar innan arrangemanget börjar. Fram till 72 timmar innan arrangemanget, kan du även välja att spara en bokning för att betala t o m sista hämtdatum, antingen online eller i butiken. Ring tel.040-10 30 20 under våra öppettider om du vill boka via telefon.