• Speltid: 80 min totalt utan paus
  • Kategori:
  • Hemsida: https://www.potatopotato.se/
  • Artist / Medverkande: PotatoPotato Scenkonst

Sadland

PotatoPotatos föreställning Sadland är en elektronisk musikal, ett emotionellt rum där ångest, depressivitet och känslan av att ha förlorat något blir narrativet. Vi djupdyker i gammal och ny sadkultur för att gestalta vår tids sorgesång.

Psykisk ohälsa bland unga är en av vår tids största ödesfrågor. Nya diagnoser, en ”ADHD-epidemi”, massutskrift av antidepressiva mediciner, hemmasittare och självskadebeteende är företeelser som skapat en ny känslorepertoar som en oförstående vuxenvärld verkar stå handfallna inför.

Samtidigt har en ny våg av unga röster tagit plats inom västerländsk och asiatisk subkultur. Ledsna pojkar och flickor som omfamnar mörkret och förvandlar känslor av alienation, depression, destruktivitet och allmän sadness till musik på Soundcloud, i poesi, tweets, memes och bildkonst.

För att skapa perspektiv på debatten får publiken följa karaktärernas inre resa, se på världen ur den deprimerades horisont. Vad händer om vi inte springer från mörkret, om vi ligger kvar och vägrar resa oss upp ur sängen?

Medverkande:
Regi: Linda Forsell
På scen: Nils Wetterholm och Johanna Malm
Scenografi, kostym och mask: CMS
Ljuddesign och komposition: Johan Stohne (Praktikant från SKH)
Samarbetspartner: Fredrika Thelandersson Dr Medievetenskap
Foto: Julia Lindemalm
Konstnärlig ledning PotatoPotato: Freja Hallberg, Jenny Möller Jensen, Linda Forsell, Paulina Göth, Helena Engberg-Tunström.

  • Inga bokningsbara tillfällen

Du kan köpa biljetter online fram till 2 timmar innan arrangemanget börjar. Fram till 72 timmar innan arrangemanget, kan du även välja att boka biljetter för att betala t o m sista hämtdatum, antingen online eller i butiken. Ring tel.040-10 30 20 under våra öppettider om du vill boka via telefon.