• Speltid: 80 min
  • Kategori:
  • Hemsida: http://inkonst.com/event/potatopotato-sce…t-sincerely-solo

PotatoPotato Scenkonst ”Sincerely Solo”

Hur låter singelskapet i världens mest självständiga land?

Helena Engberg, scenkonstnär och DJ, har levt som singel i tio år. Med denna föreställning ger hon och PotatoPotato singeln en fristad i en mix av känslor, relationsnormer, puls, trygghet och sårbarhet. I synk och offbeat undersöks singelskapet praktiskt, emotionellt, politiskt och personligt. Hur låter en-samheten i världens mest självständiga land?

Sverige är det land i världen med flest ensamhushåll. Denna siffra har stigit i och med att kvinnan fått en starkare ställning, egen inkomst och rätt till barnomsorg. Sedan 2016 har ensamstående kvinnor enligt lag rätt till assisterad befruktning genom den svenska sjukvården. Men samtidigt som samhället är fullt av både de som lever ensamstående och i olika kollektiva alternativ äger tvåsamhetsnormen tillvaron. Den som inte ingår i ett par tvingas ständigt förhålla sig till sin avvikelse, medan dejtingindustrin gör kommers av längtan efter samhörighet.

I Sincerely Solo sätter PotatoPotato singeln som subjekt i rummet och fyller det med hennes historia. Är hon fri? Är hon ensam? Är hon en vara, fast hon inte kan ägas? Är det ett val eller är det att vara bortvald? I en nattklubbsinspirerad värld bjuder de in publiken att dela en sinnlig och fysisk upplevelse utöver dejting-underhållningens givna dramaturgi.

Helena Engberg (SE) är en av fem konstnärliga ledare i PotatoPotato, skådespelare och techno/elektro-dj under namnet Femte.

PotatoPotato Scenkonst är en ständigt utmanande scenkonsttrupp baserad i Malmö. Deras produktioner vrider och vänder på gängse normer och skapar perspektivförskjutningar på samtida fenomen genom att utforska populärkulturella element med egna sceniska metoder.
www.potatopotato.se

Idé/koncept/medverkan: Helena Engberg
Regi: Helena Engberg & Freja Hallberg
Ljusdesign & teknisk produktion: Christoffer Lloyd
Musikkomposition för verket: Frida Alkestrand
Turnéproducent: Katinka Richter
Produktion: PotatoPotato Scenkonst
Foto: Gabriel Flores Jair

Samarbetspartners Inkonst, Relationsinstitutet, Transistorfestivalen 4, Folkuniversitetet Malmö.

Föreställningen är en del av projektet Contemporary Performing Beats, med stöd av Kulturbryggan, Hagtorn Fastighetsservice samt medfinansiering från privatpersoner.

Föreställningen den 28 oktober kommer vara en del av Inkonstfesten och ha en särskild biljett för hela kvällen.


Visa större karta

  • Inga bokningsbara tillfällen

Du kan köpa biljetter online fram till 2 timmar innan arrangemanget börjar. Fram till 72 timmar innan arrangemanget, kan du även välja att boka biljetter för att betala t o m sista hämtdatum, antingen online eller i butiken. Ring tel.040-10 30 20 under våra öppettider om du vill boka via telefon.