• Speltid: 60 min
  • Kategori:
  • Hemsida: Http://www.palladium.nu

Post-Sun-Vision – Once a honey

Flyttad till 30 september

Post-Sun-Vision är en modern, prisbelönt, jazztrio vars musik har beskrivits som lättillgänglig avant-garde. Med sitt unika sound och kompositioner har de beskrivits som en av landets mest lovande grupper med potential att driva genrens utveckling framåt. Kompositionerna är ofta genomarbetade i en modern klassisk tradition men samtidigt fria och inbjuder till spontanitet och mycket improvisation.

Såväl titlarna som musiken på albumet Once a honey ger uttryck för en berättelse om relationer, om förhållningssätt till människor i sin omgivning och till sig själv. Musiken inspireras av inre konflikter samt hur vi hanterar sådant vi inte har makt över. Den handlar om relationen till tiggaren utanför mataffären, relationen till sitt ex, till sin partner genom kampen med infertilitet, kampen om sin sexuella frihet, sin öppenhet inför att utvecklas som människa, samhällets eviga uppfostran som vi alla är en del av och bidrar till, infertilitet och relationen till ett barn som inte finns och kanske aldrig kommer finnas.

Trion – Alice Hernqvist, piano och synt, Aaron Mandelmann, bas och Mario Ochoa, trummor – strävar efter ett uttryck bortom det som vi är vana vid att höra och känna. Med ett annorlunda sätt att behandla harmonik framställer de ett ärligt uttryck som skapar spänning och ovisshet men ändå känns tillgängligt och tämligen lättlyssnat, lite som spänningen av att vara vilse i en ny stad.

Mario Ochoa är kompositör av musiken men trion jobbar mycket med materialet tillsammans. Alla tar med sig sina styrkor och kompetenser som skapar ett unikt slutresultat. Mario själv är aktiv inom improvisationsmusik och flera typer av modern, experimentell musik inom såväl jazz som konstmusik.

Pianisten Alice Hernqvists musikaliska erfarenheter sträcker sig från konstmusik till modern israelisk musik och alla typer av jazz. Även basisten Aaron Mandelmann är en bejublad musiker på den nordiska jazzscenen, inte minst som medlem i den grammisnominerade gruppen Megalodon Collective.

Medlemmarna är minst sagt bevandrade i musikvärlden och deras sammanställda meriter innefattar turnerande i bland annat Sydafrika, Australien, Italien, Polen och Tyskland.

Post-Sun-Vision är under 2020-2021 en av två grupper i Musik i Syds Ensemble In Residence-program, EIR. Genom EIR vill Musik i Syd, genom att bidra med kompetens, nätverk och ekonomiskt stöd, stötta och skapa förutsättningar för en internationell etablering av unga sydsvenska musiker.

  • Inga bokningsbara tillfällen

Du kan köpa biljetter online fram till 2 timmar innan arrangemanget börjar. Fram till 72 timmar innan arrangemanget, kan du även välja att boka biljetter för att betala t o m sista hämtdatum, antingen online eller i butiken. Ring tel.040-10 30 20 under våra öppettider om du vill boka via telefon.