• Speltid: 50 min totalt utan paus
  • Kategori:
  • Hemsida: http://www.sagohuset.nu
  • Artist / Medverkande: Åsa Ahlander, Ola Citron, Oscar Hielm och Åsa Hörling (Teater Sagohuset)

Pojken och Stjärnan

"Natthimlen är mörk och stilla och full av stjärnor. Cirkustältet är tomt och tyst. Men i eldslukarens vagn lyser det. Där föds ett barn, med vidöppna ögon kommer han till världen och ser sig allvarsamt omkring. Samma natt föds också ett litet föl i cirkushästarnas vagn. Det är märkvärdigt, de föds samma natt och två stjärnor tänds på natthimlen ovanför cirkustältet."

Pojken Pépé och hästen Stjärna blir bästa vänner. Stjärna kan tala men förstås bara med barnen och de som ännu är barn i sina hjärtan. De leker, tränar cirkuskonster och får en dag uppträda tillsammans till publikens jubel.

Men cirkusdirektören är inte nöjd. Stjärna skickas bort på en lastbil och en väntande fångenskap. Allt de båda vännerna har kvar är varandras stjärnor på natthimlen.

Ålder: 5- 9 år

Av: Barbro Lindgren
Dramatisering och Regi: Pelle Öhlund
Scenografi: Marta Cicionesi
Musik och komposition: Oscar Hielm
Kostym och mask: Evalena Jönsson Lunde
Kostym, tillverkning: Boel Ask
Stjärnhimmel: Lo Wipp
Ljusdesign: Mikael Wellershaus
Affisch: Anna Nilsson
På scen: Åsa Ahlander, Ola Cítron, Oscar Hielm och Åsa Hörling

  • Inga bokningsbara tillfällen

Du kan köpa biljetter online fram till 2 timmar innan arrangemanget börjar. Fram till 72 timmar innan arrangemanget, kan du även välja att boka biljetter för att betala t o m sista hämtdatum, antingen online eller i butiken. Ring tel.040-10 30 20 under våra öppettider om du vill boka via telefon.