• Speltid: 80 min totalt utan paus
  • Kategori:
  • Hemsida: http://www.teaterforatt.se
  • Artist / Medverkande: Teater Foratt

Peer Gynt – The Girl Activist

Av Åsa Lindholm.

En pjäs om att välja kampen eller livet.

Premiär 10 april.

Den ursprungliga Peer Gynt skrevs av norrmannen Henrik Ibsen år 1867. Hos Teater Foratt skriver Åsa Lindholm historien på nytt, 148 år senare.

Ibsens Peer Gynt är den klassiska berättelsen om att vara människa, om att kräva sin plats i världen. Berättelsen om den politiske aktivisten rymmer liknande tema. Åsa Lindholm, som under hösten gjort succé på Unga Klara med ”Girls will make you blush”, har nu skrivit en skarp, galen pjäs fylld av humor om starka kvinnor som vill skapa förändring och välja sina liv.

En berättelse om kvinnligt resande, både inåt och runt världen. För att förstärka upplevelsen av resa kommer publiken att sitta nedsänkt i mitten av scenrummet, mitt i resan. Nykomponerad musik av Nadin Al Khalidi, årets Traditionsbärare 2014, och koreografi av Skånes Dansteaters Lidia Wos.

Pjäsen handlar också om den mediala berättelsen vi lever i där den kvinnliga aktivisten reduceras till kropp och ikonifieras. Fokus flyttas från kampen till kroppen där bilder på färgglada huvor, röda klänningar och blåa behåar bränns fast vid deras kroppar.

Kan vi välja vår egen identitet?
Peer Gynt - The Girl Activist, tänker att det räcker med att vara sig själv.

Av: Åsa Lindholm
Regi och scenrum: Niclas Sandström
Kompositör: Nadin Al Khalidi
I rollerna: Bahareh Razek Ahmadi, Francine Agbodjalou, Åsa Widéen
Koreografi: Lidia Wos
Kostym och mask: Sandra Haraldsen
Ljus- och ljuddesign: Jonas Åkesson
Musiker och inspelning: Tobias Allvin
Föreställningstekniker: Louise Vainikainen
Attributmakare: Elin Jonsson
Producent: Caroline Ulvsand

Lokalen är inte anpassad för rullstolar.

Teater Foratt firar 10 år!
Tio år som fyllts av nyskriven dramatik som har kommenterat vår samtid genom nya berättelser. Vi har velat prata om ett interkulturellt samhälle, om tillhörighet och identitet. Om vithet och makt. Om krig och uppror. Vi under våra tio första år gjort 24 produktioner, turnerat och samarbetat med många internationella kulturskapare och organisationer.

Press om produktioner 2014:
ANTI - the revolution will be feminized
Som performance är ”Anti” ovanligt naken och musikalisk – som musikdramatik påminner den om hur opera kan uttrycka den djupaste förtvivlans skrik.
Sydsvenskan

Natten börjar nu
(Betyg 4 av 5) “Oroväckande kul […] förtvivlat och skevt underhållande”. nummer.se “skickligt och effektivt […] absurt och svarthumoristiskt som i en Kafkaberättelse”
Skånska Dagbladet

Hösten 2015 kommer Teater Foratt att ha premiär på ARG – revolutionens och ungdomens röst. Pjäsen problematiserar vad identitet och ilska är och hur det skapar unga människor. Pjäsen arbetas fram tillsammans med Ramy Essam, Malmös första fristadsmusiker och revolutionens röst i Egypten. Hans sång Irhal har utsetts av ansedda Time Out Magazine till den tredje mest betydelsefulla sången att förändra historien någonsin.

Fotograf: Max Tellving
Grafisk formgivning: Marcus Ljunggren


Visa större karta

  • Inga bokningsbara tillfällen

Du kan köpa biljetter online fram till 2 timmar innan arrangemanget börjar. Fram till 72 timmar innan arrangemanget, kan du även välja att boka biljetter för att betala t o m sista hämtdatum, antingen online eller i butiken. Ring tel.040-10 30 20 under våra öppettider om du vill boka via telefon.