• Kategori:
  • Hemsida: http://www.palladium.nu

Palladiums 100-årsjubileum - Filmvisning ”Söder om landsvägen” från 1936 med Edvard Persson

Edvard Persson var en ganska okänd yngling när Gustaf Löfberg, som byggde Palladium, började spela in film med honom genom Svenska Biografernas Förening. Det gick bra för malmöpågen och när filmen ”Söder om landsvägen” spelades in hade han kontrakt med Europa Film. Det sägs att Edvard Perssons filmer kunde visas på bio fyra gånger om dagen upp till ett år!

”Söder om landsvägen” hade urpremiär på Palladium 1936 och handlar om Skåne. Den är bl.a. inspelad på Torup, Trollenäs och Charles Lindberghs fädernesgård Gårdslösa. Filmen inleds med sången ”Skåneidyll” sjungen av Edvard Persson till skånebilder. Handlingen inbegriper en bonde, spelad av Edvard Persson, som blir bestulen, en landsfiskal som är förtjust i bondens dotter, en rivaliserande flygare som dimper ner på gården, bondens son som festar och umgås med damer i Lund, en bångstyrig tjur och ett lyckligt slut!

******
Sugen på något gott? Serveringen öppnar en timme innan respektive föreställning. I Palladiums servering finns öl, vin, alkoholfria alternativ, matigare smörgåsar samt kaffe och kakor m.m.

Till alla våra föreställningar kan du förbeställa mat och dryck fram till två dagar (2) innan föreställningen. Då står det framdukat och klart när du kommer och du slipper köa. Du kan förbeställa till innan föreställningen eller till pausen när det finns sådan.
Klicka här för att göra en förbeställning.

Det går även bra att förbeställa på plats på Palladium, kom då gärna i god tid innan föreställningen.

Palladium Malmö är kontantfritt men vi tar gärna emot betalning via vanliga betalkort eller Swish.

  • Inga bokningsbara tillfällen

Du kan köpa biljetter online fram till 2 timmar innan arrangemanget börjar. Fram till 72 timmar innan arrangemanget, kan du även välja att boka biljetter för att betala t o m sista hämtdatum, antingen online eller i butiken. Ring tel.040-10 30 20 under våra öppettider om du vill boka via telefon.