• Kategori:
  • Hemsida: http://www.worldmix.nu
  • Artist / Medverkande: WorldMix 2009

Oumou Sangaré

Oumou Sangaré, från Mali, även känd som "sångfågeln från Wasulu" är erkänd som den största kvinnliga afrikanska stjärnan i sin generation. Hon har genom sina texter och sitt engagemang för kvinnors rätt blivit en stark förebild för många. Men det är genom sin sång som hon trollbinder oss. Musiken är starkt påverkad och influerad av den musikaliska tradition och kultur som präglar den region, Wasulu i södra Mali, där Oumou Sangaré växte upp. Kraften i den musiken vill Oumou Sangaré kunna överföra till sin egen musik. Men det som gör Oumou Sangaré speciell är hennes ständiga vilja till utveckling. Hennes odiskutabla karisma och naturliga utstrålning från scenen har gjort henne till den superstar hon är inom den afrikanska musiken idag. Vi kan se fram emot en kväll som kommer att värma oss ända in i själen. Att få se och höra Oumou Sangaré på scen här i Malmö är något vi har längtat länge efter. Missa inte denna konsert om du vill ta del av en av de finaste och mest fängslande nu levande afrikanska sångerskorna.

Mer info:
http://www.myspace.com/oumousangare
http://www.worldcircuit.co.uk/#Oumou_Sangare

31 oktober - 8 november är det dags för femte upplagan av WorldMix, med bl a Kálmán Balogh & The Gipsy Cimbalom Band på Palladium 4 nov och Beats in the heart of Orient på Palladium 6 nov. För fullständigt program se www.worldmix.nu

WorldMix arrangeras av Musik i Syd i samarbete med Mix Musik, Jazz i Malmö, Malmö Folk, Växjö kommun, Valshuset & Föreningen Jazz i Växjö.

  • Inga bokningsbara tillfällen

Du kan köpa biljetter online fram till 2 timmar innan arrangemanget börjar. Fram till 72 timmar innan arrangemanget, kan du även välja att boka biljetter för att betala t o m sista hämtdatum, antingen online eller i butiken. Ring tel.040-10 30 20 under våra öppettider om du vill boka via telefon.