Bortom vida havet – Orquesta Tangarte feat. Maria Kalaniemi och Marianne Maans

När Orquesta Tangarte, en av Sveriges främsta tangoorkestrar, bjuder in de finländska musikerna Maria Kalaniemi och Marianne Maans till en gemensam konsert kännetecknas den av en levande blandning av tango och folkmusik, poetisk improvisation och varm upptäckarglädje.

Orquesta Tangarte är en argentinsk-svensk tangoorkester som grundades i Malmö 1999 av bandoneonisten Juanjo Passo med syftet att framföra och sprida tangomusiken från dess födelseplats, Rio de la Plata, men det är inte första gången man samarbetar med finska musiker. 2017 firades Finlands 100 år av självständighet på Palladium med OrquestaTangarte och en rad finska aritster.

Den finlandssvenska dragspelskonstnären och konstnärsprofessorn Maria Kalaniemi hör till pionjärerna inom den finländska nutida folkmusiken. Hon inledde sina studier vid Sibelius-Akademin 1983 som en av de sex första folkmusikstuderandena. Maria Kalaniemi har under flera årtionden gjort en betydande karriär såväl i Finland som utomlands och förnyat uppfattningen om dragspelet och dragspelsmusiken. Den lyrisk känsliga och intensiva spelstil som Kalaniemi skapat har vunnit en trogen åhörarskara på olika håll i världen.

Marianne Maans är folkmusiker, sjunger samt spelar fiol och oktavfiol, och är mångsidigt verksam inom olika musikaliska och pedagogiska projekt. Hon uppträder solo och i olika konstellationer samt håller kurser och workshops för olika åldrar. Hennes musik består bl.a. av traditionell och nutida folkmusik. Det starka känslouttrycket i tango och äldre underhållningsmusik står också hennes hjärta nära.

Orquesta Tangarte består av Juanjo Passo, bandoneon & musikalisk ledare, Hedda Heiskanen, violin, Irina Binder, violin, Per Tidstrand, cello, Garik Binder, piano och Jakob Gerhardsson, kontrabas

 • Plats : Palladium, Södergatan 15, Malmö
  Datum : fredag 14 oktober
  Tid : 19:00
  Priser :
  • Entré: 240 kr
  • Student: 150 kr
  • Medlem Mix Musik: 200 kr
  Platser kvar: Platser finns
  Boka / Köp

Du kan köpa biljetter online fram till 2 timmar innan arrangemanget börjar. Fram till 72 timmar innan arrangemanget, kan du även välja att boka biljetter för att betala t o m sista hämtdatum, antingen online eller i butiken. Ring tel.040-10 30 20 under våra öppettider om du vill boka via telefon.