• Kategori:
  • Hemsida: http://jazzimalmo.com

Ola Åkerman

Jazz i Malmö inleder höstsäsongen genom att hylla Ola Åkerman som tilldelas Jazz i Malmös guldnål 2014. Varmt välkommen till Moriskan för att hylla Ola den här kvällen då han får utmärkelsen!

Jag har sedan jag varit i tonåren spelat musik i alla möjliga sammanhang. Jag har pluggat, spelat och fördjupat mig i olika stilar och gör fortfarande det. Jag har haft förmånen att spela med fantastiska musiker och kommit med i band som har jobbat kreativt på många plan. Jag lär mig hela tiden och det har blivit min livsstil.

Nu när jag får chansen att göra en konsert helt efter mitt eget huvud vill jag ta inspiration från hur det var när jag blev så upptänd av musiken att jag bestämde mig för att ägna mitt liv åt den. Jazzen har från början varit mitt stora intresse och har fortsatt att vara det. Friheten inom jazzen, kravet på ett fullständigt ärligt uttryck och även den intellektuella utmaningen är sådant som jag går igång på varje dag. Nu har jag precis spelat in en platta som använder uttryck och former från soul och funk som jag också alltid har gillat skarpt. För att uppnå ett speciellt sound har jag använt både jazzmusiker och musiker som har sin huvudsakliga sysselsättning inom andra områden. Alla dessa beundrar jag och alla har någonting att lära mig.

De är:
Magnus Lindeberg, gitarr
Måns Mernsten, elpiano och synth
Mats Ingvarsson, elbas
Marcus Liljekvist, trummor

Kvällen till ära har jag bjudit in en alldeles fenomenal slagverkare: Eliel Lazo!

Dessutom ville jag gärna ha Sofi Hellborg med mig denna kväll. Jag har spelat med henne under femton är och har haft så mycket roligt. Vi har rest en del i världen och jag har fått en massa erfarenheter genom hennes band. Om Sofi kan man säga att hon alltid når ut till publiken. Hon har en enorm vilja att få folk med sig och sprider så mycket glädje med sin musik oavsett om det är för flyktingar i Alvesta utan uppehållstillstånd, på ett torg i Tangier, en jazzklubb i Paris eller hemma i Malmö och Lund. Otroligt kul att kunna bjuda in henne till min konsert!

Ola Åkerman


Visa större karta

  • Inga bokningsbara tillfällen

Du kan köpa biljetter online fram till 2 timmar innan arrangemanget börjar. Fram till 72 timmar innan arrangemanget, kan du även välja att boka biljetter för att betala t o m sista hämtdatum, antingen online eller i butiken. Ring tel.040-10 30 20 under våra öppettider om du vill boka via telefon.