• Speltid: 55 min
  • Kategori:
  • Hemsida: http://www.dansstationen.nu

Oceanic - Marie Topp och Julia Giertz

Oceanic är en soloföreställning och ett koreografskt ljudverk av koreografen Marie Topp och kompositören Julia Giertz.

Det är ett landskap av sjungande kroppar, ihållande ljud och mjuka konstruktioner. Det är en studie av lyssnande och av ljudens hierarkier. Det är ett möte med de delar av oss själva där vi bär med oss ett nedärvt förtryck mot ljusa röster. Oceanic är del av en serie verk som arbetar med hur politiska och kulturella strukturer vävs in i våra sinnen.

Marie Topp (DK) och Julia Giertz (SE) möttes på Skolen for Moderne Dans i Köpenhamn 2005 och har sedan dess haft en nära konstnärlig dialog. Sedan 10 år har de varit involverade i varandras konstnärliga projekt som kollegor och samarbetspartners. Detta har resulterat i verken Forerunning (Topp 2009), The Visible Effects of Force (Topp 2015), Sound as Touch (Giertz 2016), Shrill (Giertz 2018) och Liaisons (Topp 2018). Oceanic är det första verket som de co-signerar.

CREDITS:
Koncept: Marie Topp and Julia Giertz
Koreografi och dans: Marie Topp
Musik och instrument: Julia Giertz
Ljusdesign: Mårten K. Axelsson
Dramaturgi: Igor Dobric
Producent: Betina Rex
Turnétekniker: Uli Ruchlinski
Teknisk rådgivning: Daniel Araya
Konsulent: Sarah Melin
Foto: Sigrid Nygaard

Co-producerad av Slingan Atalante, MDT, Dansstationen, Dansehallerne.

Med stöd av: The Danish Arts Foundation, Bikuben Fonden, Wilhelm Hansen Fonden.

  • Inga bokningsbara tillfällen

Du kan köpa biljetter online fram till 2 timmar innan arrangemanget börjar. Fram till 72 timmar innan arrangemanget, kan du även välja att boka biljetter för att betala t o m sista hämtdatum, antingen online eller i butiken. Ring tel.040-10 30 20 under våra öppettider om du vill boka via telefon.