• Speltid: 160 min totalt med paus
  • Kategori:
  • Hemsida: http://www.teater23.se

NU eller aldrig

NU eller aldrig är en fantastiskt rolig pjäs om vilka känslor och stämningar som existerade inför millenniumskiftet.

Handlingen utspelar sig hemma hos Lasse på nyårsnatten. Han har bjudit in åtta vänner för att fira in det nya årtusendet. Men kvällen utvecklar sig inte riktigt som Lasse planerat, utan vi får följa Lasse och hans vänner genom en händelserik och spännande kväll.På festen möter vi:
LASSE, som är en ömsint man och vill allas bästa. Arbetar som kock och har nygjorda slingor i håret. Har en historia med Jane, men misstänker att han kanske är homosexuell.
JANE är höggravid och har en ordentlig blåtira. Hon har precis lämnat sin man Birger och söker nu en ny far till sitt barn.
HENRIK är kusin med Jane och gammal vän till Lasse. Han är frånskild enbarnsfar med dåligt samvete och utbytbara moraliska principer. Är ortopedkirurg med gör-det-själv-intresse.
MARIANNE är Lasses frisör. Singel och festglad. Tycker om att färga hår i glada kulörer och tycker att hon förstår sig på människor. Älskar mörka, sydländska män.
ERNST är barndomsvän till Lasse. Han är konstnär, men numera oftare anlitad som offentlig utsmyckare, vilket visar sig bestå i att göra gungställningar till lekplatser. Har lätt för att ilskna till. Kommer i sällskap med sin flickvän
EMMA som har en synnerligen livlig och bisarr fantasi. Påstår sig vara både bergsbestigare och karatespecialist. Är lätt suicidal.
NORUN är Lasses granne och kommer från Norge. Hon är klädd i folkdräkt och har en lätt frikyrklig framtoning. Men i en påse har hon såväl en flaska sprit som ett rött raff-set.
ERKAN är husets vicevärd och all-fixare. Han är inte bjuden på festen utan kommer dit med anledning av ett stopp i rören. Han är enligt vad han själv säger en ursvenk kurd och har en arm som är lam.

Pjäsen är specialskriven för nyårsafton 1999/2000 av åtta skådespelarstuderande samt en lärare på skuespillerskolen ved Århus Teater. Manuset har nu blivit översatt och bearbetad av Teater 23s konstnärliga ledare Harald Leander.

Regi: Kajsa Bramsvik
Medverkande : Ann Katrin Andréasson, Gunilla Andersson, Peter Fridh, Birte Heribertsson, Bill Hugg, Harald Leander, Willy Pettersson & Eva Rexed

Det går även att boka mat och teaterbiljetter som paket.
I matbiljetterna ingår:
Kalvsteksrostbiff med tomat & getostmousse
Skagenröra med sikrom
Gravat laxknyte
Kaffe & kaka serveras i paus
Dryck tillkommer.
Matserveringen börjar kl.19 och föreställningen kl.20.

  • Inga bokningsbara tillfällen

Du kan köpa biljetter online fram till 2 timmar innan arrangemanget börjar. Fram till 72 timmar innan arrangemanget, kan du även välja att boka biljetter för att betala t o m sista hämtdatum, antingen online eller i butiken. Ring tel.040-10 30 20 under våra öppettider om du vill boka via telefon.