• Speltid: 130 min totalt med paus
  • Kategori:
  • Hemsida: http://teaterinterakt.se
  • Artist / Medverkande: No Border Musical ensamble

No Border Musical - en gränslös föreställning!

تخیل بدون مرز-
Soo bandhigid aan xuduud lahayn!

No Border Musical är en föreställning av Asylgruppen i Malmö och Teater InterAkt. No Border Musical berättar om det Sverige som är idag. Den berättar om lagar, människor, motstånd och mod. Och om hoppet att få leva i en framtid som tillhör alla.

No Border Musical tar dig med på en resa till framtiden! I denna framtid är reglerad invandring och militariserad gränsbevakning ett minne blott. Rätten till fri rörlighet för alla och rätten att bosätta sig var man vill är en självklarhet. Samtidigt minns många hur de drabbades av den migrationspolitik som rådde i början av 2000-talet. Hur migranter tvingades leva utan papper och därmed utan rättigheter. De minns hur det var då. Hur det är nu.

I musikalen kommer du bland annat att få träffa Soma och Rasmie, två palestinska ungdomar och aktivister som tröttnat på livet i gömdhet, Jawad från Afghanistan som berättar om sin flykt genom Europa samt många aktivister som skapat en vardag i ett samhälle utan papper, som kämpar för papperslösas rättigheter och för en värld utan gränser. Musikalen ger även en inblick i det dagliga arbetet för tre handläggare på Migrationsverket.

No Border Musical berättar om det Sverige som är idag. Den berättar om lagar, människor, motstånd och mod. Och om hoppet att få leva i en framtid som tillhör alla.

Musikalen är ett samarbete mellan Asylgruppen i Malmö och Teater InterAkt. Ensemblen består av aktivister, en del är ensamkommande flyktingungdomar, andra inte. Manus är framtaget av personer både med och utan papper.

Kan du höra folket sång? Det kommer du garanterat att göra i No Border Musical För mer info, kolla in No Border Musical på Facebook

Språk: Svenska, men info scener och programblad finns på somaliska och dari.


Visa större karta

  • Inga bokningsbara tillfällen

Du kan köpa biljetter online fram till 2 timmar innan arrangemanget börjar. Fram till 72 timmar innan arrangemanget, kan du även välja att boka biljetter för att betala t o m sista hämtdatum, antingen online eller i butiken. Ring tel.040-10 30 20 under våra öppettider om du vill boka via telefon.