• Kategori:
  • Hemsida: http://www.palladium.nu

Music Doc - My father and the man in black

- Unikt material om och med Johnny Cash och hans manager Saul Holiff. Filmad av Holiff den yngre.

19.00 Mingel med dj
20.00 Live: TBA
20:30 Film + regissörsamtal

Music Doc presenterar Sverigepremiären av den hyllade dokumentären My father and the man in black av Jonathan Holiff! Regissören av denna existensiella musikdokumentär är son till Saul Holiff som var manager till Johnny Cash under många år men som själv valde att avbryta samarbetet. Efter att Saul Holiff tragiskt gick bort 2005 fann Jonathan Holiff ett rum i sin fars hus, fullt av inspelat ljudmaterial; en ljuddagbok på 60 timmar, inspelade telefonsamtal med bl a Johnny Cash, mängder med brev. Arbetet med dokumentären inleddes kort därpå.

My father and the man in black är en film om det händelserika samarbetet mellan Saul och Johnny och deras dispytfulla relation på 60- och 70-talen. Men det är också en stark dokumentär berättelse om en son och en avvisad far. "Efter att min far tog livet av sig planerade jag min egen utväg. Arbetet med den här filmen räddade mitt liv", säger Jonathan Holiff i en intervju i The Village Voice.

Innan filmen framför några av Malmös främsta musiker personliga Cashtolkningar.

Regissören Jonathan Holiff är på plats på Palladium för att berätta mer och svara på frågor om filmen.


Visa större karta

  • Inga bokningsbara tillfällen

Du kan köpa biljetter online fram till 2 timmar innan arrangemanget börjar. Fram till 72 timmar innan arrangemanget, kan du även välja att boka biljetter för att betala t o m sista hämtdatum, antingen online eller i butiken. Ring tel.040-10 30 20 under våra öppettider om du vill boka via telefon.