Kapellet Tarabband Pape Seck
  • Kategori:
  • Hemsida: http://www.mixmusik.com

Mix Musik firar 20 år

Vi vill bjuda in till en hejdundrande fest tillsammans med några av Malmös finaste musiker. I 20 år har Mix Musik outtröttligt bjudit in världen till Malmö, allt från musiker från en bergsby i Vietnam till strupsångare från Alaska. När vi nu ska fira 20 år gör vi det med nära och kära. Välkommen!

Kollektiv Knaster
Kollektiv Knaster släpper in oss i sin bubbla där tiden skjuts ur led och musik och rörelse får oss höja blicken mot oanade höjder. Svindlande svävande dansakrobatik på mark och i luften, i ett poetiskt samspel med de unika instrumenten hangdrum och sitar.
På scen: Alaya Vindelman, Andrea Hilario, Christoph Matenaers och Matti Nilsson.
Koreografi: Alaya Vindelman, Andrea Hilario.
Musik: Christoph Matenaers och Matti Nilsson.

Kapellet
Våren 2015 startade klarinettisten Annika Jessen bandet Kapellet. Annika var under 10 års tid frontfigur i det hyllade klezmerbandet Tummel. I hennes musikaliska universum blandas det minimala med det maximala, konstmusik med klezmer, nordisk folklore med doft av jazz, hymner med burleskeri.
Annika Jessen: klarinetter, Fredrik Davidsson: trumpet, flygelhorn, Göran Abelli: trombon, Johan Ohlsson: dragspel, Mats Ingvarsson: bas, Erik Rask: trummor, percussion och elektronik.

Paus

Tarabband
”En orientalisk hägring i svensk jord som blir verklig i mötet med publiken!”, så beskrev vi Tarabband första gången de besökte Mix Musik. En Malmögrupp som vuxit till en av Sveriges absolut bästa inom sin genre under ledning av den karismatiska Nadin Al khalidi. Tarab är ett uttryck för en fördjupad och passionerad kontakt, som vid lyckliga och unika tillfällen uppstår mellan musiker/sångare och publik. Med ett unikt sound, virtuost spel och vacker sång sätter Tarabband våra känslor i gungning.

Pape Seck & Begue Afia
Pape Seck & Begue Afia är en dans och musikgrupp med djembe, kora och sabar i centrum, allt enligt den västafrikanska musiktraditionen. Namnet ”Begue Afia” kommer från den spirituella ledaren Afia med budskapet om fred, harmoni och glädje. Gruppens konstnärlige ledare och frontfigur Pape Seck, född och uppväxt i en välrenommerad griot-familj i Dakar, är en performer ut i fingerspetsarna. Högt tempo, smattrande rytmer och akrobatisk dans sätter fart på lyckohormonerna hos alla.

Kvällens konferencier är Lisa Wall från Sveriges Radio.

  • Inga bokningsbara tillfällen

Du kan köpa biljetter online fram till 2 timmar innan arrangemanget börjar. Fram till 72 timmar innan arrangemanget, kan du även välja att boka biljetter för att betala t o m sista hämtdatum, antingen online eller i butiken. Ring tel.040-10 30 20 under våra öppettider om du vill boka via telefon.