• Speltid: 70 min
  • Kategori:
  • Hemsida: https://www.potatopotato.se
  • Artist / Medverkande: PotatoPotato Scenkonst

PotatoPotato: Min Morfar Prosten

"Nästan allihop blev präster. Alltså farbröder och morbröder, kill-kusiner, morfar förstås, hans far och farfar och hans farmors far, farmorns farfar och morfar och hennes mormors far och farfars morfar, hans mormors morfar och farmors farfars far…

Prosten - min kompis och morfar, blev till en symbol för allt jag försökte ta avstånd från. Och jag svävade ut, långt bort från kyrkan.
Av 18 barnbarn valde han sen mig att bära korset på hans begravning? Jag tror inte ens att det var för att jävlas. Nu är han alltså död. Men i mig ekar hans ord om goda kristna värderingar och teaterns och dansens syndiga frestelser.
Vad skulle hända, om jag tog mig så nära som möjligt istället?"

I PotatoPotatos platsspecifika show återvänder Drag King-artist, skådespelare och DJ Paulina Göth till kyrkan. Med DJ-bänken som altare antar hon sin morfars plats i ett försök till möte. “Min Morfar Prosten” är en Dj-ceremoni, ett elektromusikaliskt släktepos, en livemixad syndabekännelse, ett gig, en mässa, en brutal återförening med kyrkan och en undersökning av att möta sitt arv.

Föreställningen är en del av PotatoPotatos projekt Contemporary Performing Beats som undersöker berättande och gestaltning genom Dj-mixning, i teaterföreställningar och på klubbscenen. Helena Engberg Tunström från DJ-verket Sincerely Solo står för regi och tillsammans presenterar PotatoPotatos Drag’n DJ- duo ett nytt verk i vilket de fortsätter utmana form, estetik och genre.

Föreställningen har premiär 3:e november 2020 på S:t Johannes Kyrka i Malmö och spelas i Stockholm under våren 2021.

Idé & Koncept: Paulina Göth och Helena Engberg Tunström
Medverkande: Paulina Göth
Regi: Helena Engberg Tunström
Ljud: Niklas Karlsson
Ljus: Daniel Wennergren
Konstnärlig ledning: Jenny Möller Jensen, Freja Hallberg, Linda Forsell, Helena Engberg Tunström, Paulina Göth
Produktion: PotatoPotato Scenkonst
I samarbete med: S:t Johannes Kyrka

Insläpp från kl. 18:30. (Kl. 19.00 släpper vi icke utnyttjade platser i entrékassan.)

Enligt Folkhälsomyndighetens riktlinjer och bestämmelser säljer vi endast ett begränsat antal biljetter, samt följer övriga råd och restriktioner. Vi önskar att ni också gör det. Kom till spelplatsen under insläppstiden. Tvätta händerna, se till att hålla avstånd till andra i publiken. Ha tålamod med in- och utsläpp och hjälp oss att undvika all form av trängsel. Är ni sjuka eller uppvisar något symptom så ber vi er stanna hemma. Återköp av din biljett är möjligt fram till 4 timmar innan föreställningsstart. Hjälp oss genom att meddela om du inte tänker nyttja din platsbiljett.

Med stöd av:
Region Skåne, Malmö Kulturstöd, Statens Kulturråd, Helge Ax:son Johnsons Stiftelse och Folkuniversitetet

  • Inga bokningsbara tillfällen

Du kan köpa biljetter online fram till 2 timmar innan arrangemanget börjar. Fram till 72 timmar innan arrangemanget, kan du även välja att boka biljetter för att betala t o m sista hämtdatum, antingen online eller i butiken. Ring tel.040-10 30 20 under våra öppettider om du vill boka via telefon.