• Kategori:
  • Hemsida: http://www.inkonst.com

Mannen som vann världen

Inkonst och White Box presenterar

Mannen som vann världen som handlar om en man (spelad av Sunil Munshi), som lever i en verklighet som har kollapsat. Föreställningen flyter mellan nu och då, och rör sig kring individens förhållningssätt till det förflutna. Han frågar sig vad han har gjort och inte gjort, vad som blev sagt och inte sagt, vad som kunde ha varit annorlunda.

Vad händer när en människa utplånar sina minnen för att bli fri, för att överleva? Vad är en människa utan sina minnen och vad har man egentligen för glädje av frihet när inget längre finns?

Så här går det till:
Man väljer. Man ser vad som finns och sen väljer man. Man håller huvudet kallt och blir över huvudtaget aldrig förvirrad.
Det är den absolut grundläggande regeln:
BLI ALDRIG FÖRVIRRAD
Man tar ansvar för sina val och sedan gör man dem.
Man ser vad man behöver och så väljer man det.
Man gråter inte över spilld mjölk.
Man väljer att inte bli ledsen över saker man inte kan påverka.
Man väljer att inte bli ledsen över saker som inte leder någonstans att bli ledsen över.
Man tänker konstruktiva tankar.
Man tar det man har och gör det bästa av situationen.
Man måste ta hand om sig själv och lyssna på sin egen röst.
Om man är kåt får man se till att knulla. Om man inte får tag på någon att göra det med så får man ta vad som finns.
ALDRIG SVIKA SIN INRE RÖST
Detta är mycket viktigt.
För att inte säga avgörande.

Mannen som vann världen - en nyskriven monolog av Lisa Langseth, nyutexaminerad från Dramatiska Institutet, Stockholm. Texten är specialskriven för föreställningen, vars koncept utarbetats av Natik Awayez (konstnärlig ledare för Inkonst och initiativtagare till White Box). Musiken i föreställningen är skriven av Jens Lodén och Natik Awayez och framförs av Amanda kvartetten tillsammans med Natik Awayez. För projektionerna står Anna Wessman, bildkonstnär, utbildad vid Malmö konsthögskola. Scenograf är Elisabeth Jeansson. För regi står Lisa Langseth och Natik Awayez.

Om White Box:
White Box är en ny produktionsenhet i föreningen Inkonst och delar hela dess konstnärliga kraft och bredd. Tanken är att inför varje uppsättning samla en grupp scenkonstnärer med olika bakgrund och erfarenheter som möts i en gemensam önskan: Att skapa en ny form av multimedial, poetisk scenkonst där olika konstformer kan få lika utrymme och möjlighet att ta plats i ett befruktande samspel med varandra. Initiativtagare till White box är Natik Awayez.

  • Inga bokningsbara tillfällen

Du kan köpa biljetter online fram till 2 timmar innan arrangemanget börjar. Fram till 72 timmar innan arrangemanget, kan du även välja att boka biljetter för att betala t o m sista hämtdatum, antingen online eller i butiken. Ring tel.040-10 30 20 under våra öppettider om du vill boka via telefon.