• Arrangör:
 • Kategori:
 • Hemsida: http://www.palladium.nu

Levande scen – Alexandra Shabo och MELÉN

Alexandra Shabo är en Malmöbaserad sångare och kompositör med målet att bortom språkbarriärer och genre-ideal låta musik och känslor om kulturkrockar, psykisk ohälsa och sina dystopiska fantasier om jordens undergång yttras, eller närmare sagt skrikas rakt ut.

Hon har nu bestämt sig för att lägga undan arbetet med sitt kollektiv Alexandra Shabo Collective för att istället fokusera på sitt soloprojekt som legat och grott i 7 års tid. Shabo skapar och improviserar fram musiken live i en intim miljö bestående av endast en röst och effekt- och loop-pedaler helt utan förinspelat material. Musiken rör sig flytande genom genrer som jazz, prog/grunge, hiphop och spoken word med improvisation som kärna och har beskrivits som en blixtrande känslostorm av melankoli över ett harmoniskt landskap.

Paus

MELÉN är en Malmöbaserad artist och producent med visionen att forma ett ljudlandskap balanserande mellan det mänskliga och det mekaniska, det organiska och det elektroniska.

När MELÉN spelar live rör sig musiken frimodigt mellan melankolisk indiepop och electronica med tydliga influenser från jazzen och improvisationsmusiken. I en unik set-up med vokalpedaler, piano och synth spelar hon tillsammans med sina medmusiker i en sättning oberoende av backing tracks. Med hjälp av programmerade trummor och looppedaler bygger de upp ett ljudlandskap som för tankarna till akter så som Bon Iver och The Japanese House.

I september 2022 släpps hennes andra EP, en uppföljare till debuten Mind/Math, och detta firas på Palladium!

“På den delen av den svenska indiescenen där man gärna jobbar med en lika elektronisk som akustisk ljudbild har MELÉN skapat sig ett eget skrå.”
- Gaffa Sverige

 • Plats : Palladium, Södergatan 15, Malmö
  Datum : fredag 23 september
  Tid : 19:00
  Priser :
  • Entré: 150 kr
  Platser kvar: Platser finns
  Boka / Köp

Du kan köpa biljetter online fram till 2 timmar innan arrangemanget börjar. Fram till 72 timmar innan arrangemanget, kan du även välja att boka biljetter för att betala t o m sista hämtdatum, antingen online eller i butiken. Ring tel.040-10 30 20 under våra öppettider om du vill boka via telefon.