• Speltid: 120 min totalt med paus
  • Kategori:
  • Hemsida: http://firstborndrama.com

Kvinnan i svart

Den unga Juristen Arthur Kipps får i uppdrag att åka till en avlägsen by bland salta våtmarker, i dimman, norr om London för att ordna upp med ett dödsbo.

Huset tillhörde en Mrs Alice Drablow, som dessutom begravs när Kipps anländer till byn. Han märker snart att allt inte står rätt till. Byborna ryggar sig för att prata om Mrs Drablow och ännu värre blir det när han nämner kvinnan i svart som uppenbarat sig för en kort stund under begravningen. Arthur tror inte på spöken, men en krypande känsla av obehag börjar få fäste i honom när kvinnan dyker upp och försvinner i tomma intet. Han vill veta, vem är kvinnan i svart och vad är det för barnaskrik och konstiga ljud som hörs i natten? Vad han inte har en aning om är det fruktansvärt höga priset han kommer få betala pga kvinnan i svart. Flera år senare efter händelserna vill Kipps få sin historia berättad. Han hyr en skådespelare som ska hjälpa honom att återberätta och få ur sig denna hemska berättelse han länge burit på. Så att han äntligen kan få sova...utan mardrömmar.

Pjäsen Kvinnan i svart har spelats nonstop i mer än 25 år i England. Det är den mest långlivade pjäsen efter Agatha Christies, Råttfällan. Över 7 miljoner människor har varit och sett den. Den hade sin premiär i Scaraborough där den direkt fick lysande recensioner. 1989 flyttades pjäsen till West End, London, och har sedan dess varit ett otroligt dragplåster. Det som gör pjäsen så bra är att man faktiskt blir vettskrämd vare sig man vill eller inte. Kritiker älskar pjäsen för att den är så skickligt skriven. Den skrevs av Stephen Mallatratt efter en skräcknovell av Susan Hill.

Manus: Stephen Mallatratt efter en novell av Susan Hill.
Regi: Fred Kalulanga
Mask: Kicks på Entré, Malmö
Kostym: MAF
Medverkande: Anders E Larsson, Kurt Löf och Karin Havsjö
Producent: Firstborn Drama

Facebook: Firstborn Drama

Sunday Mirror skrev:
"Gå inte och se den, ifall du inte vill bli vettskrämd"

The Daily Express skrev:
"Det är inget mysterium varför pjäsen har varit så långlivad. Den fungerar helt enkelt för att den är skriven med en väldigt effektiv yrkesskicklighet"

The Daily Mail
"En riktigt nervkittlande upplevelse"

The Daily Telegraph:
"En av de mest briljanta och effektivt nervkittlande upplevelser du någonsin kommer vara med om."

Läs hela recensioner av West End-produktionen på: http://www.thewomaninblack.com/news-reviews/news/reviews/


Visa större karta

  • Inga bokningsbara tillfällen

Du kan köpa biljetter online fram till 2 timmar innan arrangemanget börjar. Fram till 72 timmar innan arrangemanget, kan du även välja att boka biljetter för att betala t o m sista hämtdatum, antingen online eller i butiken. Ring tel.040-10 30 20 under våra öppettider om du vill boka via telefon.