Våra matvanor påverkar klimatet mer än många av oss tror, men alla kan med enkla medel bidra till att minska utsläpp och verka för en bättre miljö genom våra matval. Författaren Anna Braw håller utifrån sina populära kokböcker en inspirerande och lärorik lunchföreläsning om hur våra matvanor påverkar klimatet, och hur vi kan minska matsvinnet och välja klimatsmart redan när vi handlar.
I böckerna ”Fester med rester”, ”Baka med årstiderna” och ”Sopplunch – klimatsmart och för många” delar Anna generöst med sig av sina bästa recept på klimatsmarta middagar, luncher och bakverk som hon samlat ihop från alla hörn av Sverige. Föreläsningen avslutas med en kort frågestund där du kan passa på att ställa frågor till Anna om allt du vill veta kring hållbar matlagning.
Klimatsmarta Jenni Lindstedt på Kommendanthusets Kafé har komponerat en läcker vegetarisk sopplunch med sallad utifrån vad årstiden har att bjuda oss, och efter soppan serveras kaffe med liten hembakad kaka. Eftersom platserna är begränsade så krävs förköp.