• Kategori:
  • Hemsida: http://www.mixmusik.com

Kilema – World Mix

Varm klangfylld strängmusik från Madagaskar
Som 12 åring började han tillverka rustika instrument av det som fanns tillgängligt – idag är Kilema en mästare på de traditionella instrumenten Marovany, Kabosy och Katsa. Madagaskars själ finns med i allt som Kilema gör! Den soliga ön Madagaskar fostrar fantastisk musik! Ett av de tydligaste exemplen är Kilema. Redan som 12 åring började han spela med lokala band och tillverka rustika instrument av det som fanns tillgängligt. Strängarna till instrumenten skapades av gamla vajrar från cyklar. Kilema blev relativt snart professionell artist och startade sitt första egna band 1997. Kilema har även spelat med Justin Vali Trio på Peter Gabriels skivetikett Real World och var under många år ett av huvudnumren på densammes musikfestival, Womad.

Kilema bor numera i Spanien som är hans bas att utgå från för turnéer med sitt band som består av hans bror Nesta och de spanska musikerna Pedro Delgado och Miguel Navarro de Vera. Kilema är en mästare på de traditionella instrumenten Marovany, Kabosy och Katsa. Kilema har Madagaskars själ med sig i allt ha gör. Kom och ta del av Kilemas varma, sprittande klanfyllda musik, du kommer inte att bli besviken.

31 oktober - 8 november är det dags för femte upplagan av WorldMix, med bl a Beats in the heart of Orient på Palladium 6 nov och Oumo Sangaré på KB 7 nov. För fullständigt program se www.worldmix.nu

WorldMix arrangeras av Musik i Syd i samarbete med Mix Musik, Jazz i Malmö, Malmö Folk, Växjö kommun, Valshuset & Föreningen Jazz i Växjö.

  • Inga bokningsbara tillfällen

Du kan köpa biljetter online fram till 2 timmar innan arrangemanget börjar. Fram till 72 timmar innan arrangemanget, kan du även välja att boka biljetter för att betala t o m sista hämtdatum, antingen online eller i butiken. Ring tel.040-10 30 20 under våra öppettider om du vill boka via telefon.