• Speltid: 120 min
  • Kategori:
  • Hemsida: http://www.el-planeta.se
  • Artist / Medverkande: Flamenco En Marcha/Giraldo

Kärleken till flamenco - mötet mellan det svenska och spanska.

Flamenco! Dans och musikgrupp med stark scenisk utlevelse, renodlat rivigt sound och ett lika genuint som egensinnigt uttryck.

”Med vår flamenco vill vi drabba andra så som flamencon drabbar oss. I flamenco upplever vi intensitet, heta känslor, sensualism, humor, kraft, nerv, närvaro och starka kontraster. Från ödesmättad stillhet till extatisk festglädje.”

Flamenco En Marcha tilldelades år 2012 Adlerbertska Konststipendium med motiveringen: "Flamenco en marcha är en dans- och musikgrupp med stark scenisk utlevelse, renodlat och rivigt sound och ett lika genuint som egensinnigt uttryck. Det är en av Sveriges mest anlitade flamencogrupper och har gjort en enastående insats för att med temperament och bländande skicklighet förmedla och lära ut denna spanska konstart."

Flamenco En Marcha bildades år 2000 och har sedan dess, genom hundratals spelningar för väldigt varierad publik, svetsats samman artistiskt och musikaliskt och hittat ett gemensamt kraftfullt uttryck.

Flamenco på svenska! Med glöd och vemod möts traditionell och nytt.

Jesper Giraldo Åkerberg har varit verksam flamencosångare / artist i ca 20 år. Han har under dessa år bott till och från i Spanien, främst i sherrystaden; Jeres de la frontera som stolt bär sin helt unika flamencotradition. Ett framträdande med Giraldo beskrivs bäst med värme, publikkontakt, scennärvaro, spontanitet och humor. Musiken framförs med allt ifrån ett stilla eko till en kraftfull musikalisk explosion där kommunikationen mellan musikerna är en otroligt viktig ingrediens. Det är första gången som flamencon framförs på detta sätt, dvs på svenska. Det hela började med en liten improviserad rad eller någon instoppad vers på svenska som efter alla år nu har resulterat i ett helt album.

Skivan ”Bortom orden” gavs ut våren 2014 och trampar upp helt nya stigar i det musikaliska landskapet. Den kommer finnas till försäljning vid föreställningen.

  • Inga bokningsbara tillfällen

Du kan köpa biljetter online fram till 2 timmar innan arrangemanget börjar. Fram till 72 timmar innan arrangemanget, kan du även välja att boka biljetter för att betala t o m sista hämtdatum, antingen online eller i butiken. Ring tel.040-10 30 20 under våra öppettider om du vill boka via telefon.