• Kategori:
  • Hemsida: http://www.mbm.se

Julshow - En Strålande Jul - Inställd

Välkomna till en sprakande julshow på Slagthuset! Det är något visst med Malmö Brandkårs Orkesters julkonsert. Det spritter i benen, sinnena är i topp och julglädjen är total när Disneys jultoner spelas i teatern så vi nästan kan se filmerna med Piff & Puff och Kalle Anka framför oss. Lägg därtill en jultänd orkester under ledning av dirigenten Jörgen Flink som eldar på med tomteluvan på sned.

I årets julshow möter vi stjärnorna Maria Ylipää, Åsa Fång, Niklas Asknergård och Andreas Eldeen. På scen ser vi även ”The Choir on Fire” med Thomas Tegler, Monica Tyllgren och Malin Molin.

Maria Ylipää
En av Finlands mest lysande artister, skådespelaren-sångaren Maria Ylipää, är känd för sina många musikaliska teater-, film- och TV-roller. Hennes senaste musikalroll var Florence i Chess på Svenska Teatern i Helsingfors. Den mest betydande rollen inom musikaler har varit huvudrollen Kristina från Duvemåla som hon framförde i Göteborg, Stockholm och Helsingfors. Många känner Maria från Kristina från Duvemåla men hon har också spelat bland annat i Wicked (elphaba), Evita (Evita), Miss Saigon (Ellen) och debuterade på Svenska Teatern i Spin år 2005.

Åsa Fång
Åsa är en gränsöverskridande artist som gjort en rad kritikerrosade roller som sångerska, skådespelerska och musikalartist. På Malmö Operan har man sett henne roller som Mrs Wormwood i Matilda, Mrs Wilkingsson i Billy Elliot, Lauren i Kinky Boots, Jente i Spelman på Taket, Katarina i Pippin, Spindelkvinnan i Spindelkvinnans Kyss Fröken Öken i Banankontakt, Maria Magdalena i Jesus Christ Superstar, Ellen i Miss Saigon, Tonja i Dr Zjivago, Mrs Van Hopper i Rebecca, Charlotte Malcom i Sommarnattens leende mm.

Niklas Asknergård
Niklas Asknergård (fd Andersson) – sångare, musikalartist och hotellägare. En av Sveriges mest framgångsrika musikalartister i Sverige och West End i London.
Mellan åren 1999–2003 gjorde han stora roller i musikalerna Miss Saigon (Chris), Les Misérables (Marius) och The Phantom Of The Opera (Raoul) i London. Niklas sjöng även i Englandsturnén med musikalen Miss Saigon i Manchester, Dublin och Edinburgh 2001-2002.
I Sverige gjorde han sin musikaldebut i Malmö 1997 som Tony i West Side Story. Efter det har vi sett honom i Miss Saigon, Kristina från Duvemåla, My Fair Lady och Cats. 2014 debuterade Niklas på Stockholms Stadsteater när han gjorde titelrollen i musikalen Sweeney Todd.

Andreas Eldeen
Andreas Eldeen är artisten som trivs lika bra på Malmö operas scen som framför ett storband eller ensam vid ett piano. Andreas har gjort roller i b la The Rocky Horror Show, Sunset Boulevard, Guys and Dolls, Buddy Holly och Bluesbrothers vid teatrar som Royal Albert Hall, Smålands Musik och Teater, Werm­land Opera och Slagthuset i Malmö. Han har gjort ett flertal roller på Malmö Opera, bl a Moritz i Spring Awakening, Spider och titel­rollen i Jekyll & Hyde, Enjolras i Les Misérables, Thomas i Jesus Christ Superstar, Frid i Sommarnattens leende och Liberius i Doktor Zjivago. Andreas har också ett produktionsbolag och är projektledare för den nya musikteaterutbildningen på Östra Grevie folkhögskola. I Tusen och en natt gör han rollen som Husein.

Julinspirerad Buffé
Fläskestek med skysås
Kryddad kokt rödkål
Sockerstekta potatis
Laxrillette på varmrökt lax
Kanelsyltade morötter
Endive sallad med rostade valnötter
Vinaigrette
Hembakat bröd
Eton mess på mjuk pepparkaka

  • Inga bokningsbara tillfällen

Du kan köpa biljetter online fram till 2 timmar innan arrangemanget börjar. Fram till 72 timmar innan arrangemanget, kan du även välja att boka biljetter för att betala t o m sista hämtdatum, antingen online eller i butiken. Ring tel.040-10 30 20 under våra öppettider om du vill boka via telefon.