Foto: Nikola Stankovic

Joel Lyssarides Trio

Jazzpianisten Joel Lyssarides är ett av Sveriges hetaste jazznamn just nu, som tillsammans med basisten Niklas Fernqvist och trummisen Rasmus Blixt skapar ett helt eget musikaliskt universum med utgångspunkt i Lyssarides kompositioner. Även om begreppet jazz är mycket omfattande, är det en alltför snäv beskrivning för denna trios musik. Den bygger på ett vokabulär som hämtar lika mycket från europeisk klassisk musik, jazz från båda sidor av Atlanten och ett fantastiskt låtskrivande, med både stort djup och tillgänglighet.

Allt flyter och svänger, ingenting verkar avsiktligt eller konstruerat, man kan höra en naturlig förståelse för varje tons oändliga möjligheter. Denna trio har självförtroendet att lägga hela sina ansträngningar på att förstärka musikens uttrycksfullhet. Det är i de mest intima, tysta, fokuserade och koncentrerade ögonblicken som de mest spektakulära sakerna händer.

Trion släppte sitt debutalbum 2018 som utsågs till ett av Sveriges 10 bästa album i alla kategorier av Sveriges Radio P1 och en vecka efter releasen av uppföljaren “A Better Place” som släpptes 2019, belönades Joel med utmärkelsen “Årets Musiker” av P2 Jazzkatten. Trion är nu aktuella med sitt tredje album "Stay now" som släpptes under våren 2022.

"Stay now är trions tredje platta och nyanserna i denna välformulerade trio har djupnat ytterligare. Lyssarides-trion har mejslat fram ett eget uttryck som är omedelbart igenkännbart. Influenserna från barndomsidoler som Jan Johansson, Esbjörn Svenssons EST och Keith Jarrett finns där men överskuggar på intet sätt trions egen etos. Det finns ett sällsamt, materialiserat lyster och en närmast häpnadsväckande klarhet i Lyssarides spel. När han är som bäst talar Joel Lyssarides med lätt hand om evigheten och oändligheten utan att ställa lyssnaren inför ultimatum. Här osar det en första Grammis-nominering för Lyssarides-trion."
– Magnus Östnäs i Lira, 220218.

På scen:
Joel Lyssarides - piano
Niklas Fernqvist - kontrabas
Rasmus Svensson Blixt - trummor

https://www.joellyssarides.com/
https://open.spotify.com/artist/6OMYcSur3Y0DthpzbVkxAx?si=yENsvweDTd6akVoQt_PDLQ
https://www.facebook.com/joellyssaridesmusic/

https://youtu.be/myNFE_fVZcQ
https://youtu.be/SpytHyCqOvc
https://youtu.be/r3ZltfVEkuM

Pris:
Salong 240:-
Balkong 200:-
Salong Student/Pensionär 200:-
Balkong Student/Pensionär 160:-
(I biljettpriset ingår garderobsavgift samt serviceavgift.)
Insläpp:
19.00
På scen: 19.30

För rullstolsanpassade platser boka era biljetter via info@victoria.se.

Följ Victoriateatern:
facebook.com/Victoriateatern
instagram.com

________________________________________________

Picknickteater:

Victoriateatern har en intim och avslappnad atmosfär och vi uppmuntrar vår publik att känna sig som hemma. Under våra picknickföreställningar är alla gäster välkomna att ta med sig egen mat och dryck. Det spelar ingen roll vad du tar med. Hämtpizza på ett bord följs av ostron och kaviar på nästa - ta med det du är sugen på!

Vi på Victoriateatern rekomenderar Möllans Osts Tapastallrick För Två - en ost och charktallrik fylld med härliga delikatesser från Italien, Schweiz, Portugal och Frankrike. Ring Möllans Ost på 040-19 35 45, gärna en dag i förväg, så ordnar dem den åt dig!

Tänk på att..
..det är inte tillåtet med mat på balkongplatserna eftersom de saknar bord.
..du kan komma att få dela bord med ett annat sällskap.
..även under picknickföreställningar öppnar vi upp vårt lilla kafé där ni kan handla kaffe, te, läsk och kakor.

Varmt välkomna på picknick!

 • Plats : Victoriateatern, Södra Förstadsgatan 18, Malmö
  Datum : torsdag 27 oktober
  Tid : 19:30 , ( Insläpp 19.00 )
  Priser :
  • Salong: 240 kr
  • Balkong: 200 kr
  • Salong Student/Pensionär: 200 kr
  • Balkong Student/Pensionär: 160 kr
  Platser kvar: Platser finns
  Boka / Köp

Du kan köpa biljetter online fram till 2 timmar innan arrangemanget börjar. Fram till 72 timmar innan arrangemanget, kan du även välja att boka biljetter för att betala t o m sista hämtdatum, antingen online eller i butiken. Ring tel.040-10 30 20 under våra öppettider om du vill boka via telefon.