Foto: Cees van de Ven (Nilsson) & Janis Wilkins (Siegel)

Janis Siegel & Mattias Nilsson (US/SE)

Den flerfaldigt Grammisbelönade amerikanska jazzsångerskan Janis Siegel (Manhattan Transfer) besöker Victoriateatern i ett exklusivt samarbete med Malmöpianisten Mattias Nilsson. Denna kväll kommer vi bland annat att få höra material från Janis samarbete med pianisten Fred Hersh, vocalese av Jon Hendrick, originallåtar med texter av Janis Siegel samt några svenska överraskningar.

"Samarbetet sker sömlöst. Duon vet var de har varandra, ger sig hän i planerade improvisatoriska avsnitt. Nilsson både backar upp och ges utrymme att brodera ut tema i bryggor och stick. "...fenomenalt utförd jazzsång och dito pianospel." - Mats Hallberg, Kulturbloggen.

Som medlem i Manhattan Transfer under 50 år har sångerskan Janis Siegel vunnit såväl tio Grammisar (varit nominerad till 18), som publikens hjärta över hela världen. Genom åren har Janis omisskännliga röst blivit ett av The Manhattan Transfers mest igenkännliga varumärken. Hon sjöng några av Transfers största hits, som "Operator", "Chanson D'Amour", "Twilight Zone", "Birdland", "The Boy from N.Y.C." "Spice of Life", "Ray's Rockhouse", "The Shaker Song", "Mystery", och var med och skrev och sjöng i den Grammisvinnande "Sassy". Hon fick också ett rykte som vokalarrangör genom att skriva fem av låtarna för gruppens hyllade mästerverk, Vocalese, sju för gruppens Grammisvinnande album Brasil, och vann själv en Grammis 1980 för sitt vokalarrangemang av "Birdland".

Vid sidan av sin karriär som en av grundarna av denna musikinstitution har Siegel också upprätthållit en solokarriär som har gett upphov till nästan ett dussin fint utformade soloalbum och många samarbetsprojekt.

Som pianist och kompositör väver Mattias Nilsson samman vårt nordiska tonspråk med influenser från klassisk, folk och jazzmusik. Genom sina improvisationer och ett mycket varmt och personligt anslag blir detta till ett unikt uttryck och ett musikaliskt landskap med helt nya färgnyanser; ett hoppfullt och ljust nordiskt vemod. Mattias kritikerrosade solodebut Dreams Of Belonging som kom ut 2016 representerar höjdpunkten på en lång resa och upptäckten av en egen röst kombinerat med en kärlek till den svenska musiken. Albumet fick lysande kritik i svensk och internationell press och följdes av solokonserter i Frankrike, Sverige och Storbritannien. Den Nordiska tidskriften Salt Peanuts skrev "... några vill kanske placera honom bland de svenska pianisterna som följde efter Jan Johansson, men Nilsson är så mycket mer än det."

Mattias har spelat med många internationella jazzstjärnor som Butch Miles, Janis Siegel, Sharón Clark, Benny Benack III, Sébastien Charlier, Mads Vinding, Bo Stief, Jesper Thilo, Svante Thuresson, Rigmor Gustafsson och Peter Asplund för att nämna några.

Mattias är del av den långa tradition med innovativa pianister från Sverige som Jan Johansson, Nils Lindberg och Bengt Hallberg på 60-talet och i nyare tid, Bobo Stenson, Esbjörn Svensson, Jan Lundgren och Jacob Karlzon. "Vare sig tangenterna vandrar i svensk folkton, klassisk musik, pop, psalm eller jazz är han briljant och elegant och, inte minst, känslig både i anslag och frasering." (Dan Backman – OrkesterJournalen)

På scen:
Janis Siegel - sång
Mattias Nilsson - piano

Janis Siegel https://spoti.fi/3PIgbCa

Mattias Nilsson https://spoti.fi/3RpZqNx

Janis Siegel https://manhattantransfer.net/janis-siegel

Mattias Nilsson www.mattiasnilsson.com

Janis Siegel https://www.facebook.com/janissiegel1

Mattias Nilsson https://www.facebook.com/MattiasNilssonMusic

Janis Siegel https://www.instagram.com/jsflymommy2/

Mattias Nilsson https://www.facebook.com/MattiasNilssonMusic

Janis Siegel & Mattias Nilsson https://bit.ly/JanisSiegel_MattiasNilsson

Pris:
Salong 280:-
Balkong 240:-
Salong Student/Pensionär 240:-
Balkong Student/Pensionär 200:-
(I biljettpriset ingår garderobsavgift samt serviceavgift.)
Insläpp:
19.00
På scen: 19.30

För rullstolsanpassade platser boka era biljetter via info@victoria.se.

Följ Victoriateatern:
facebook.com/Victoriateatern
instagram.com

________________________________________________

Picknickteater:

Victoriateatern har en intim och avslappnad atmosfär och vi uppmuntrar vår publik att känna sig som hemma. Under våra picknickföreställningar är alla gäster välkomna att ta med sig egen mat och dryck. Det spelar ingen roll vad du tar med. Hämtpizza på ett bord följs av ostron och kaviar på nästa - ta med det du är sugen på!

Vi på Victoriateatern rekommenderar Möllans Osts Tapastallrik För Två - en ost och charktallrik fylld med härliga delikatesser från Italien, Schweiz, Portugal och Frankrike. Ring Möllans Ost på 040-19 35 45, gärna en dag i förväg, så ordnar dem den åt dig!

Tänk på att..
..det är inte tillåtet med mat på balkongplatserna eftersom de saknar bord.
..du kan komma att få dela bord med ett annat sällskap.
..även under picknickföreställningar öppnar vi upp vårt lilla kafé där ni kan handla kaffe, te, läsk och kakor.

Varmt välkomna på picknick!

 • Plats : Victoriateatern, Södra Förstadsgatan 18, Malmö
  Datum : fredag 23 februari
  Tid : 19:30 , ( Insläpp 19.00 )
  Priser :
  • Salong: 280 kr
  • Balkong : 240 kr
  • Salong Student/Pensionär: 240 kr
  • Balkong Student/Pensionär: 200 kr
  Platser kvar: Platser finns
  Boka / Köp Förköpet stänger: 2024-02-23 17:30