• Kategori:
  • Hemsida: http://www.inkonst.com/intonal2016/

INTONAL – EXPERIMENTELL MUSIKFESTIVAL

En festival för experimentell musik från abstrakta ljudexperiment till inspirerande ny elektronisk dansmusik av Inkonst, CTM, EMS, IAC och Unsound.

Äntligen, kära vänner, är det dags för andra upplagan av musikfestivalen Intonal. Inkonst, CTM, EMS, IAC och Unsound är oerhört stolta och glada att tillsammans kunna presentera fyra dagar av nyskapande musik i absolut världsklass. Från utsökta ljudutsvävningar och nyfikna rytmiska experiment till några av de mest högklassiga klubbakter den elektroniska scenen kan frambringa.

Förra årets Intonal var i sig ett sorts experiment – ett helt unikt festivalsamarbete i Malmö. Till vår stora glädje skapade alla – från de fantastiska artisterna till de många volontärerna – ren och skär magi i den gamla chokladfabriken. Vi visste att vi helt enkelt var tvungna att att göra en Intonal till, fast ännu bättre. Den här festivalen.

Vi vill att Intonal ska vara en plats där på pappret smala och svåra musikuttryck förvandlas till tillgängliga och lustfyllda upplevelser. Vi tror att att om artisterna uppmuntras att känna sig fria att utmana musikaliska gränser och konventioner så kommer också besökare med ett öppet sinne belönas rikligt. Nyfikenhet är tristessens värsta fiende.

Nyckeln till den här kombinationen av bredd och djup är det kluster av aktörer som utgör Intonals kärna: från erfarna klubbrävar och internationella festivalbokare till konstmusikkonnässörer och klassiskt skolade ljudskulptörer. Alla bidrar med sina unika erfarenheter och potential till att skapa arena där olika musikaliska konstformer och inriktningar vävs samman och presenteras för en större publik. Intonal gör vi tillsammans.

För att högtidliggöra Intonals öppningsdag torsdagen den 21 april så inleder vi festivalen i Johanneskyrkan, ett stenkast från Inkonst och IAC. Där kommer självaste Rrose tolka James Tenney med sitt gong-baserade verk Having Never Written a Note for Percussion. På söndagen avslutar vi sedan festivalen med en minst lika andlig upplevelse ledd av De Oheliga Ljudvågornas överstepräst, Stephen O’Malley från Sunn O))). Vad som händer däremellan? Allt, kära vänner. Allt.

Artister
Morton Subotnick & Lillevan
James Holden & Camilo Tirado
Stephen O’Malley
SØS Gunver Ryberg
Rrose
Kassem Mosse
Apeiron Crew
Tolouse Low Trax
TM404
Peder Mannerfelt
Camilla Sparksss
SooJin Anjou (plays Subotnick)
LCC
rRoxymore
Rrose (plays James Tenney)
Kara-Lis Coverdale
Thomas Ankersmit
DJ Phuong-Dan
Wolf Müller
Tyler Friedman
Maria Horn
Mats Erlandsson
LXMP
67,5 Minute Projekt
NOS++T++
Acousmatic For The People
Sonic Art Chamber Music
DJ Olivia
DJ Palmalova
DJ Third
DJ Finn of Tomland
DJ Jurko Haltuu
DJ Elena Wolay
DJ Mobiletti Giradischi
DJ Frankie Twilight
DJ Mai Nestor
DJ Rivet (Kess Kill Special)

Installationer
Marcus Pal ”Welcome in, Outside”
Janna Holmstedt ”In the Greenary”
Nevin Aladag ”Traces”
Fabien Giraud ”The Straight Edge”

Samtal
Gram[m]ofon med Mats Almegård som intervjuar Kassem Mosse & Tolouse Low Trax
Lisa Blanning intervjuar Kara-Lis Coverdale
Sound in the City seminarium

A REQUIEM FOR ELSE MARIE PADE
Den 31/3 anordnar vi ett för-Intonal arrangemang med den danska musikern Jacob Kirkegaard som berättar om och spelar verk av Else Marie Pade som nyligen gick bort. Biljetter säljs separat för detta på 80:- Läs mer här…

BILJETTER
Festivalbiljett 4 dagar: 490:- på Tickster Endagsbiljetter kommer att släppas senare

ARRANGÖRER & SAMARBETSPARTNERS
Intonal är ett samarbete mellan Inkonst, CTM, EMS, IAC och Unsound. Efterfesterna till festivalen kommer att ske i samarbete med Kontra-Musik och Fasaan. Projektet genomförs med stöd från Musikverket, Region Skåne, Goethe-Institut, Polska Institutet och Musik i Syd.

Inkonst är en kulturscen i Malmö för scenkonst, live- musik, klubbar, litteratur, film, samtal och andra konst- yttringar, som fångar upp nyskapande och samtida kultur och erbjuder en kreativ mötesplats för konstnärer och kulturskapare. Inkonst presenterar årligen två säsongsprogram med både etablerade och nya artister från Sverige, Europa och övriga världen.

CTM – Festival for Adventurous Music and Art – är en festival för samtida experimentell, elektronisk och digital musik belägen Berlin. Festivalen har varit verksam sedan 1999 och har under åren verkligen förtjänat en plats som en av de viktigaste festivalerna för innovativ pop, elektronisk och experimentell musik. CTM är också en viktig mötesplats för internationella konstnärer och musiker och festivalen tar form som en blandning av konserter, klubbkvällar, utställningar och installationer, samt ett omfattande konferensprogram, där man blandar DIY-popkultur tillsammans med akademisk forskning och social diskurs.
www.ctm-festival.de

EMS – Elektronmusikstudion är sedan 1964 centrum för svensk elektroakustisk musik och ljudkonst med bas i Stockholm. EMS drivs som en självständig del av Musikverket.
www.elektronmusikstudion.se

Inter Arts Center – IAC är en mötesplats för olika konst- genrer, för konst och modern teknik, för forskare och konstnärer, samt för experimentell och tvärvetenskaplig konst. Inter Arts Center (IAC) inrättades av Konstnärliga fakulteten vid Lunds universitet 2011 och ligger på tred- je och fjärde våningen i Mazettis gamla chokladfabrik i Malmö, ovanför Inkonst.
www.iac.lu.se

Unsound är en musikfestival med huvudfäste i Krakow, Polen. Huvudfokus är experimentell musik och konst. Festivalen har funnits sedan 2003 och har i dag filialer i New York, London och Adelaide.
www.unsound.pl

Goethe-Institut är Tysklands kulturinstitut med filialer världen över, vars uppgift är att främja det tyska språket i utlandet och måna om ett internationellt kulturellt samarbete. Genom att informera om det kulturella, sociala och politiska livet vill de förmedlar en mångfacetterad bild av Tyskland. Goethe-Institut Schweden förmedlar tysk kultur, det tyska språket och en aktuell bild av Tyskland i hela Sverige. Genom kulturevenemang i samarbete med många olika partners skapas en dialog mellan tysk, svensk och europeisk samtidskultur.
www.goethe.de

Polska Institutet i Stockholm sprider kunskap om Polen och polsk kultur samt arbetar med polsk-svenska samarbeten inom kultur och vetenskap genom ekonomiskt och praktiskt stöd. De ordnar studieresor till Polen och stödjer artist in residenceprogram för polska konstnärer i Sverige. De sprider också information om polsk kultur och evenemang med polsk anknytning i Sverige.
www.polskainstitutet.se

Musik i Syd är en musikinstitution i Skåne och Kronoberg med syfte att ge människor tillgång till skapande och levande musikupplevelser. Det är ett kulturpolitiskt uppdrag och del av en aktiv kulturpolitik med målet att göra levande musik tillgänglig även utanför de större städerna. Genom Musik i Syds olika verksamheter får därmed vuxna och barn i regionen möjlighet till kvalitativa musikupplevelser på platser där man annars inte skulle ha möjlighet att producera och framföra liknande utbud.
www.musikisyd.se

Datum: 21–24/4 2016 | Tid: 21/4 20.00 | Plats: Inkonst, IAC, Johanneskyrkan m.fl. | Ålder: 18 år (minderårig ok i målsmans sällskap | Biljetter: Festivalbiljett 4 dagar 490:- på Tickster (endagsbiljetter kommer släppas senare)


Visa större karta

  • Inga bokningsbara tillfällen

Du kan köpa biljetter online fram till 2 timmar innan arrangemanget börjar. Fram till 72 timmar innan arrangemanget, kan du även välja att boka biljetter för att betala t o m sista hämtdatum, antingen online eller i butiken. Ring tel.040-10 30 20 under våra öppettider om du vill boka via telefon.