• Kategori:
  • Hemsida: http://www.femalefilmfestival.se

IFEMA – The Third Wife

Regissör Ash Mayfair Land Vietnam År 2018 Längd 97 min Språk Vietnamesiska Undertexter Engelska

Det är 1800-tal på landsbygden i Vietnam. Fattiga 14-åriga May gifts bort som den tredje frun till den rika markägaren Hung. Snart lär hon sig att hon bara kan få status genom att hävda sig som en kvinna som kan föda en blivande man. När hon blir gravid får May upp hoppet om att klättra på den sociala stegen, bara barnet är en pojke. När hon mitt i allt möter den första men förbjudna kärleken och dess förödande konsekvenser, slås hon samtidigt av den brutala sanningen: de möjligheter som är tillgängliga för henne är få och små.


Med elegant komponerade bilder och sparsam dialog driver Mayfair sin prisvinnande historia framåt. Det handlar om kärlek, sexuella tabun och kvinnlig frigörelse i ett djupt konservativt och patriarkalt samhälle.

__________________________________________

IFEMA INTERNATIONAL FEMALE FILM FESTIVAL MALMÖ
IFEMA är en filmfestival med fokus på kvinnliga regissörer från runt om i världen. Årets festival är den 13:e i ordningen och äger rum 3–7 april. Välkommen till samtal, mingel, regissörsbesök och massor med film på Biograf Panora och utvalda platser i Malmö. Årets teman är MODERSKAPET, MAGISK FEMINISM och filmer från POLEN. Programmet bjuder bland annat även på stumfilmskonsert, kortfilmskväll och filmfrukost. IFEMA arrangeras av Imagenes del Sur/Bilder från Söder. Mer information hittar du på:
www.femalefilmfestival.se
www.facebook.com/ifemafilmfestival

FOR INFORMATION IN ENGLISH, PLEASE VISIT OUR WEBSITE.

  • Inga bokningsbara tillfällen

Du kan köpa biljetter online fram till 2 timmar innan arrangemanget börjar. Fram till 72 timmar innan arrangemanget, kan du även välja att boka biljetter för att betala t o m sista hämtdatum, antingen online eller i butiken. Ring tel.040-10 30 20 under våra öppettider om du vill boka via telefon.