• Kategori:
  • Hemsida: http://www.femalefilmfestival.se

IFEMA – The Return

Regissör Malene Choi Land Danmark, Sydkorea År 2018 Längd 84 min Språk Danska, engelska, koreanska Undertexter Engelska

Två dansk-koreanska adopterade återvänder till Korea för första gången. På boendet för återvändande koreanska adopterade skapar de sig sin egen trasiga familj. Utöver den gemensamma erfarenheten av adoption fyller de alla på olika sätt den universella tomhetskänslan med längtan efter biologiska föräldrar, ursprungslandet och identifikation med en kultur som också är främmande.


Med en unik blandning av dokumentär och fiktionsfilm är THE RETURN bländande vacker men också delvis baserat på regissören Malene Chois personliga erfarenhet och på historier som delas av de adopterade som Choi stött på i Seoul under inspelningen. Resultatet är en djupt emotionell, tankeväckande och viktig film om mellanförskap, ensamhet och tillhörighet.

__________________________________________

IFEMA INTERNATIONAL FEMALE FILM FESTIVAL MALMÖ
IFEMA är en filmfestival med fokus på kvinnliga regissörer från runt om i världen. Årets festival är den 13:e i ordningen och äger rum 3–7 april. Välkommen till samtal, mingel, regissörsbesök och massor med film på Biograf Panora och utvalda platser i Malmö. Årets teman är MODERSKAPET, MAGISK FEMINISM och filmer från POLEN. Programmet bjuder bland annat även på stumfilmskonsert, kortfilmskväll och filmfrukost. IFEMA arrangeras av Imagenes del Sur/Bilder från Söder. Mer information hittar du på:
www.femalefilmfestival.se
www.facebook.com/ifemafilmfestival

FOR INFORMATION IN ENGLISH, PLEASE VISIT OUR WEBSITE.

  • Inga bokningsbara tillfällen

Du kan köpa biljetter online fram till 2 timmar innan arrangemanget börjar. Fram till 72 timmar innan arrangemanget, kan du även välja att boka biljetter för att betala t o m sista hämtdatum, antingen online eller i butiken. Ring tel.040-10 30 20 under våra öppettider om du vill boka via telefon.