Iranian Ninja
  • Kategori:
  • Hemsida: http://www.femalefilmfestival.se

IFEMA – The Babushkas of Chernobyl (Förfilm: Iranian Ninja)

THE BABUSHKAS OF CHERNOBYL
Sverigepremiär!
Regissör Holly Morris, Anne Bogart Land USA, Ukraina År 2015 Längd 71 min Språk Ukrainska, engelska Undertexter Engelska

I den radioaktiva undantagszon som omger den olycksdrabbade kärnkraftsreaktorn i Tjernobyl sedan katastrofen 1986 är det än idag förbjudet att bo och vistas utan tillstånd. I samma zon lever en envis grupp äldre kvinnor som vägrar att flytta på sig.
Filmskaparna har under ett år följt kvinnorna och områdets besökare. Resultatet är en rörande, fängslande och oväntat upplyftande dokumentärfilm om styrkan i solidaritet och vänskap och den helande kraften i att få bestämma över sitt eget öde.

FÖRFILM: IRANIAN NINJA
Regissör Marjan Riahi Land Iran År 2014 Längd 28 min Språk Persiska Undertexter Engelska

Kathereh Jalilzadeh var den första kvinnan i Iran att utöva kampsporten ninjutsu. I hjärtat av Teheran samlas hon och ett stort antal unga kvinnor för att utöva en sport som inte bara handlar om att lära sig att försvara sig utan lika mycket, om inte mer, om frihet och att krossa de patriarkala strukturer som håller dem tillbaka.

__________________________________________________

IFEMA INTERNATIONAL FEMALE FILM FESTIVAL MALMÖ
IFEMA är en filmfestival med säte i Malmö som för tionde året i år visar filmer av kvinnliga regissörer från hela världen. Mellan 4-10 april blir det seminarium, samtal, mingel, regissörsbesök och massor med film på Panora i Malmö och runt om i Skåne. IFEMA arrangeras av Imagenes del Sur/Bilder från Söder. Mer information om festivalen hittar du på:
www.femalefilmfestival.se/
www.facebook.com/ifemafilmfestival

FOR INFORMATION IN ENGLISH, PLEASE VISIT OUR WEBSITE.

  • Inga bokningsbara tillfällen

Du kan köpa biljetter online fram till 2 timmar innan arrangemanget börjar. Fram till 72 timmar innan arrangemanget, kan du även välja att boka biljetter för att betala t o m sista hämtdatum, antingen online eller i butiken. Ring tel.040-10 30 20 under våra öppettider om du vill boka via telefon.