• Kategori:
  • Hemsida: http://www.femalefilmfestival.se

IFEMA – #tbt med Cinemateket: SALLY OCH FRIHETEN

Regissör Gunnel Lindblom Land Sverige År 1981 Längd 102 min Språk Svenska Undertexter Inga

Gunnel Lindblom tröttnade på kvinnoporträtten i svensk film och började regissera för att berätta om verkliga kvinnor. I sin andra film skildrar hon ömsint och med hög igenkänningsfaktor socialsekreteraren Sally som slits mellan barn, man, frihet, kärlek, självständighet, ensamhet och trygghet. Margareta Garpe, dramatiker och en av grundarna till Grupp 8, skrev manus och Ingmar Bergman producerade. Även om filmen är över 30 år gammal är dess tematik lika aktuell nu som då.

Filmen är digitalt restaurerad av Svenska Filminstitutet och visningen presenteras i samarbete med Cinemateket.

IFEMA festivalpass gäller för inträde till ALLA festivalens filmer och programpunkter i mån av plats Festivalpass>>

IFEMA – Klippkort (se 4 filmer till priset av 3) Klippkortet kan delas av två personer, med var sitt medlemskort. Klippkort>>


__________________________________________________

IFEMA INTERNATIONAL FEMALE FILM FESTIVAL MALMÖ
IFEMA är en filmfestival som för 11:e året i år visar filmer av kvinnliga regissörer från runt om i världen. Mellan 3–9 april blir det samtal, mingel, regissörsbesök och massor med film på Panora i Malmö och runt om i Skåne. Årets tema är FRIHET med ett särskilt fokus på TURKIET. IFEMA arrangeras av Imagenes del Sur/Bilder från Söder. Mer information om festivalen hittar du på:
www.femalefilmfestival.se
www.facebook.com/ifemafilmfestival

FOR INFORMATION IN ENGLISH, PLEASE VISIT OUR WEBSITE.

  • Inga bokningsbara tillfällen

Du kan köpa biljetter online fram till 2 timmar innan arrangemanget börjar. Fram till 72 timmar innan arrangemanget, kan du även välja att boka biljetter för att betala t o m sista hämtdatum, antingen online eller i butiken. Ring tel.040-10 30 20 under våra öppettider om du vill boka via telefon.