• Kategori:
  • Hemsida: http://www.femalefilmfestival.se

IFEMA – Stumfilmsafton: Flickan i Frack (Livemusik: Christine Owman)

FLICKAN I FRACK (LIVEMUSIK: CHRISTINE OWMAN)

Regissör Karin Swanström Land Sverige År 1926 Längd 114 min Mellantexter Svenska

Sällsynt exempel på stumfilm som bygger på fyndig dialog, om studentska som gör skandal i småstad genom att dyka upp på examensbalen i frack, dricka grogg och röka cigarr. Filmen blev Swanströms fjärde och sista som regissör; hon fortsatte sin karriär som skådespelerska och blev sedermera produktionsledare på Svensk Filmindustri.

Filmen visas på en restaurerad 35mm-kopia med svenska mellantexter till ett filmiskt ljudlandskap komponerat och framfört live i salongen av multimusikern Christine Owman. Tommy Gustafsson, professor i filmvetenskap vid Linnéuniversitetet inleder kvällen med en introduktion av såväl filmen som Swanström själv.

Visningen presenteras i samarbete med Cinemateket.

__________________________________________________

IFEMA INTERNATIONAL FEMALE FILM FESTIVAL MALMÖ
IFEMA är en filmfestival med säte i Malmö som för tionde året i år visar filmer av kvinnliga regissörer från hela världen. Mellan 4-10 april blir det seminarium, samtal, mingel, regissörsbesök och massor med film på Panora i Malmö och runt om i Skåne. IFEMA arrangeras av Imagenes del Sur/Bilder från Söder. Mer information om festivalen hittar du på:
www.femalefilmfestival.se/
www.facebook.com/ifemafilmfestival

FOR INFORMATION IN ENGLISH, PLEASE VISIT OUR WEBSITE.

  • Inga bokningsbara tillfällen

Du kan köpa biljetter online fram till 2 timmar innan arrangemanget börjar. Fram till 72 timmar innan arrangemanget, kan du även välja att boka biljetter för att betala t o m sista hämtdatum, antingen online eller i butiken. Ring tel.040-10 30 20 under våra öppettider om du vill boka via telefon.