• Kategori:
  • Hemsida: http://www.femalefilmfestival.se

IFEMA - Shorts & Champagne - Kortfilmprogram

Torkat Blomster – Världspremiär!
Regi: Caroline Eriksson, Sverige, 2014, Drama, 9 min, svenskt tal, engelsk text.
I gräset smyger små fötter lätt på tå i den småländska sommarnatten. De gör allt för att inte bli hörda. Ingen ska någonsin få veta. Detta kommer alltid att vara deras hemlighet – barnens och pappans. Filmen är baserad på en sann historia om två barn som inte fick träffa sin pappa. Filmen introduceras av filmskaparen.

Horizon
Regi: Zain Duraie, Jordanien, 2013, Drama, 18 min, arabiskt tal, engelsk text.
En berättelse om en ung, ambitiös mamma som utnyttjar en serie händelser, som blir avgörande för hennes strävan mot mänsklig värdighet. Filmen tar oss med på en känslomässig resa, sedd med ögonen hos en moder, hustru och hemmafru, Faten, som försöker rädda sina barn från en framtid, liknande hennes och hennes makes.

The Dive – Sverigepremiär!
Regi: Delphine Le Courtois, Frankrike, 2013, Drama, 10 min, franskt tal, engelsk text.
Just fyllda tretton år utmanar Leo sig själv genom att bestämma för sig för att hoppa ner i bassängen från högst upp i hopptornet. Medan han väntar på sin tur bland vuxna ser han tillbaka på sin barndom som han lämnar bakom sig. Hans hopp får en djupare mening.

Meet my rapist!
Regi: Jessie Kahnweiler, USA, 2013, Komedi, 8 min, engelskt tal.
När Jessie springer på sin våldtäktsman på marknaden, blir allt verklighet igen. Det blir en högst oönskad återträff, som inkluderar middag med föräldrarna och parterapi, när Jessie är tvingad att konfronteras med konsekvenserna av våldtäkten. Med svart humor, är filmen ett undersökande i hur vi skapar mening i livets galenskap. Filmen är baserad på en självupplevd händelse.

Stoerre Vaerri
Regi: Amanda Kernell, Sverige, 2015, Drama, 16 min, svenskt och samiskt tal, engelsk text.
Under påtryckningar från sin son så återvänder Elle, 80, till sitt barndoms Sàpmi och sin systers begravning. För länge sen valde Elle att klippa alla band och bli svensk men nu får hon en sista chans och tvingas välja igen; att upprätthålla sin livslögn och sitt nya liv som svensk eller kapitulera och återvända till familjen.

Åldersgräns: 15 år

  • Inga bokningsbara tillfällen

Du kan köpa biljetter online fram till 2 timmar innan arrangemanget börjar. Fram till 72 timmar innan arrangemanget, kan du även välja att boka biljetter för att betala t o m sista hämtdatum, antingen online eller i butiken. Ring tel.040-10 30 20 under våra öppettider om du vill boka via telefon.