• Kategori:
  • Hemsida: http://www.femalefilmfestival.se/

IFEMA – OVARIAN PSYCOS

Regissör Joanna Sokolowski, Kate Trumbull-LaValle Land USA År 2016 Längd 72 min Språk Engelska, Spanska Undertexter Inga, Engelska

Med sina bandanas, sina cykelhjälmar, sin sårbarhet och kaxiga mod har en grupp kvinnor i östra delarna av Los Angeles gått samman för att ta tillbaka gatorna och sin egen frihet – en cykeltur åt gången. Med poeten Xela de la X i spetsen grundades cykelbrigaden år 2010 – en grupp womxn of color som använder sina cyklar för att konfrontera våldet, rasmimen, sexismen och orättvisorna de möter. De kallar sig för The Ovarian Psycos och de har fått nog.
Ovarian Psycos är en upplyftande, rörande, kraftfull och inspirerande dokumentär som ursäktar sig lika lite som kvinnorna den följer.

Visningen presenteras i samarbete med Biograf Panora / Folkets Bio Malmö.

IFEMA festivalpass gäller för inträde till ALLA festivalens filmer och programpunkter i mån av plats Festivalpass>>

IFEMA – Klippkort (se 4 filmer till priset av 3) Klippkortet kan delas av två personer, med var sitt medlemskort. Klippkort>>


__________________________________________________

IFEMA INTERNATIONAL FEMALE FILM FESTIVAL MALMÖ
IFEMA är en filmfestival som för 11:e året i år visar filmer av kvinnliga regissörer från runt om i världen. Mellan 3–9 april blir det samtal, mingel, regissörsbesök och massor med film på Panora i Malmö och runt om i Skåne. Årets tema är FRIHET med ett särskilt fokus på TURKIET. IFEMA arrangeras av Imagenes del Sur/Bilder från Söder. Mer information om festivalen hittar du på:
www.femalefilmfestival.se
www.facebook.com/ifemafilmfestival

FOR INFORMATION IN ENGLISH, PLEASE VISIT OUR WEBSITE.

  • Inga bokningsbara tillfällen

Du kan köpa biljetter online fram till 2 timmar innan arrangemanget börjar. Fram till 72 timmar innan arrangemanget, kan du även välja att boka biljetter för att betala t o m sista hämtdatum, antingen online eller i butiken. Ring tel.040-10 30 20 under våra öppettider om du vill boka via telefon.