Friday Child Lookout Reluctantly Queer The Support Group Restless Legs Restless Hearts
  • Kategori:
  • Hemsida: http://www.femalefilmfestival.se

IFEMA – Kortfilmspaket: Shorts & Champagne

KORTFILMSPAKET: SHORTS & CHAMPAGNE
18:00 Bubbelmingel i Panoras foajé
18:30 Filmvisning
20:00 Q&A med gästande filmskapare

BEACH FLAGS
Skandinavienpremiär!
Regissör Sarah Saidan Land Frankrike År 2014 Längd 13 min Språk Persiska Undertexter Engelska
I denna strålande animerade kortfilm får vi möta Vida, en ung, envis och skicklig livräddare och hennes tävlingslag. När Sareh går med i teamet och visar sig vara minst lika snabb och skicklig som Vida, sätts Vida på nya oväntade prov.

FRIDAY CHILD
Sverigepremiär!
Regissör Tinja Ruusuvuori Land Finland År 2015 Längd 17 min Språk Finska Undertexter Engelska
När en ung mammas alkoholism separerar henne från sin dotter blir dagboksanteckningar deras sätt att kommunicera. I veckorna bor Tinja med sin pappa, drömmer om kor och saknar sin mamma. Denna sorgliga men samtidigt lekfulla självbiografiska dokumentär tydliggör att allt inte är så svart eller vitt.

LOOKOUT
Sverigepremiär!
Regissör Noa Gusakov Land Israel År 2014 Längd 18 min Språk Hebreiska Undertexter Engelska
Timmy gör sin militärtjänstgöring som spanare. Som flykt undan den dystra och inrutade verkligheten skapar hon en egen fantasivärld full av liv och barnslig frihet. En fantasivärld som fullkomligt rasar samman när hon ofrånkomligen tvingas möta militärens verklighet för första gången.

RELUCTANTLY QUEER
Regissör Akosua Adoma Owusu Land USA, Ghana År 2016 Längd 8 min Språk Engelska Undertexter Engelska
En ung ghanansk man kämpar för att förena kärleken till sin mor med sin önskan att i fred få älska vem han än älskar. Detta samtidigt som förutsättningarna för samkönade relationer i Ghana försvåras. Med hjälp av ett trevande brev försöker mannen hitta in till sig själv, friheten.

THE SUPPORT GROUP
Världspremiär!
Regissör Begonia Randhav Land Sverige År 2016 Längd 14 min Språk Svenska Undertexter Engelska
I ett rum sitter fem unga kvinnor på varsin stol i väntan på dagens terapisession. De kommer från vitt skilda sociala bakgrunder men de har alla en minsta gemensamma nämnare, något som skapar ett påtvingat band dem emellan. The Support Group handlar om systraskap och vår samtida våldtäktskultur.

RESTLESS LEGS RESTLESS HEARTS
Världspremiär!
Regissör Bella Bryngelson Land Sverige År 2015 Längd 20 min Språk Svenska Undertexter Engelska
Fyra olika karaktärer är alla vakna under samma natt, på olika platser och av olika anledningar. Natten gör människor rastlösa, eller tvingar dem att möta det som håller dem vakna.

__________________________________________________

IFEMA INTERNATIONAL FEMALE FILM FESTIVAL MALMÖ
IFEMA är en filmfestival med säte i Malmö som för tionde året i år visar filmer av kvinnliga regissörer från hela världen. Mellan 4-10 april blir det seminarium, samtal, mingel, regissörsbesök och massor med film på Panora i Malmö och runt om i Skåne. IFEMA arrangeras av Imagenes del Sur/Bilder från Söder. Mer information om festivalen hittar du på:
www.femalefilmfestival.se/
www.facebook.com/ifemafilmfestival

FOR INFORMATION IN ENGLISH, PLEASE VISIT OUR WEBSITE.

  • Inga bokningsbara tillfällen

Du kan köpa biljetter online fram till 2 timmar innan arrangemanget börjar. Fram till 72 timmar innan arrangemanget, kan du även välja att boka biljetter för att betala t o m sista hämtdatum, antingen online eller i butiken. Ring tel.040-10 30 20 under våra öppettider om du vill boka via telefon.