• Kategori:
  • Hemsida: http://www.femalefilmfestival.se

IFEMA – Irina

Regissör Nadejda Koseva Land Bulgarien År 2018 Längd 96 min Språk Bulgariska Undertexter Engelska

Irina jobbar deltid på en restaurang i en liten bulgarisk stad. För att få det att gå ihop smusslar hon med sig överbliven mat från restaurangen till den arbetsskygga mannen, sonen och systern där hemma. Samma dag som hon får sparken är hennes man med i en allvarlig olycka och Irina och hennes familj finner sig totalt instängda i fattigdomen. Lösningen hittar Irina i en annons där ett välbärgat par i Sofia söker en surrogatmamma. Kampen, förtvivlan och barnet i hennes mage försätter Irina i en spiral av oförutsedda känslor och händelser och snart går det inte längre att bita ihop.


Nadejda Kosevas debutfilm har blivit prisad på festivaler världen över och har sin Sverigepremiär på IFEMA. Med genialt bildspråk, explosiv dramatik och fantastiskt skådespeleri har Koseva skapat en viktig berättelse om surrogatmoderskap och liven kring det.

__________________________________________

IFEMA INTERNATIONAL FEMALE FILM FESTIVAL MALMÖ
IFEMA är en filmfestival med fokus på kvinnliga regissörer från runt om i världen. Årets festival är den 13:e i ordningen och äger rum 3–7 april. Välkommen till samtal, mingel, regissörsbesök och massor med film på Biograf Panora och utvalda platser i Malmö. Årets teman är MODERSKAPET, MAGISK FEMINISM och filmer från POLEN. Programmet bjuder bland annat även på stumfilmskonsert, kortfilmskväll och filmfrukost. IFEMA arrangeras av Imagenes del Sur/Bilder från Söder. Mer information hittar du på:
www.femalefilmfestival.se
www.facebook.com/ifemafilmfestival

FOR INFORMATION IN ENGLISH, PLEASE VISIT OUR WEBSITE.

  • Inga bokningsbara tillfällen

Du kan köpa biljetter online fram till 2 timmar innan arrangemanget börjar. Fram till 72 timmar innan arrangemanget, kan du även välja att boka biljetter för att betala t o m sista hämtdatum, antingen online eller i butiken. Ring tel.040-10 30 20 under våra öppettider om du vill boka via telefon.