FATA MORGANA
  • Kategori:
  • Hemsida: http://www.femalefilmfestival.se

IFEMA – Invigning: Las Cinéphilas (Förfilm: FATA MORGANA)

INVIGNING
18:00 Invigningsmingel och vernissage för konstutställning med årets festivaltema GRÄNSER, kurerad av duon KONSTKVINNOR
19:00 Invigning & filmvisning: LAS CINÈPHILAS (Förfilm: FATA MORGANA)

LAS CINÈPHILAS
Regissör María Álvarez Land Argentina År 2017 Längd 75 min Språk Spanska Undertexter Engelska
Vi inleder årets festival med en hyllning. En hyllning till alla kvinnor världen över som går och ser film, läser om film, lyfter filmskapare. Alla fantastiska kvinnliga cineaster världen över och här hemma hos oss. Vi vill inte bara kasta välförtjänt ljus på kvinnor bakom och framför kameran utan också i biosalongerna! Den synliga filmexperten är i många fall fortfarande idag en man. Även om det finns så många kvinnor som kan, vet och tycker så mycket vettigt!
I María Álvarez både skarpa och ömsinta dokumentär får vi följa tre av dessa kvinnor. Tre pensionerade kvinnor i Spanien, Argentina och Uruguay. Kvinnor som hamnat i världens periferi får här möjlighet att bre ut sig, ta plats och resultatet är en helt underbar film med smarta, starka, svaga, mänskliga, roliga huvudpersoner.

FÖRFILM: FATA MORGANA
Regissör Amelie Wen Land Kina, USA År 2016 Längd 12 min Språk Engelska, mandarin Undertexter Inga, engelska
Ett medelålders par från Kina anländer till USA för första gången för att ordna med sina enda dotters begravning. I ett främmande land långt från deras egen trygghetszon försöker de hantera begravning, sin överväldigande sorg, framtiden och varandra.

___________________________________

IFEMA INTERNATIONAL FEMALE FILM FESTIVAL MALMÖ
IFEMA är en filmfestival med fokus på kvinnliga regissörer från runt om i världen. Årets festival är den 12:e i ordningen och äger rum 9–15 april. Välkommen till samtal, mingel, regissörsbesök och massor med film på Biograf Panora och utvalda platser i Malmö. Årets tema är GRÄNSER med ett särskilt fokus på KINA. IFEMA arrangeras av Imagenes del Sur/Bilder från Söder. Mer information om festivalen hittar du på:
www.femalefilmfestival.se
www.facebook.com/ifemafilmfestival

FOR INFORMATION IN ENGLISH, PLEASE VISIT OUR WEBSITE.

  • Inga bokningsbara tillfällen

Du kan köpa biljetter online fram till 2 timmar innan arrangemanget börjar. Fram till 72 timmar innan arrangemanget, kan du även välja att boka biljetter för att betala t o m sista hämtdatum, antingen online eller i butiken. Ring tel.040-10 30 20 under våra öppettider om du vill boka via telefon.