• Kategori:
  • Hemsida: http://www.femalefilmfestival.se

IFEMA – Five Pieces of Iranian Dishes

FIVE PIECES OF IRANIAN DISHES

Sverigepremiär & regissörsbesök!

Regissör Sepideh Abtahi Land Iran År 2011 Längd 54 min Språk Persiska Undertexter Engelska

Mat är något som i alla tider gett människan mycket mer än bara näring. Med dokumentären Five Pieces of Iranian Dishes tar Sepideh Abtahi med oss på en kulinarisk historieresa genom ett århundrade. Med fem av Irans mest populära maträtter som utgångspunkt och med hjälp av arkivmaterial, personliga intervjuer och besök i kända restauranger målas en historisk bild av landet upp. En bild av fantastisk matglädje, starkt förankrade traditioner och gemenskap men också om fattigdom, orättvisa och patriarkala strukturer.

Efter visningen blir det mingel med persiska godsaker i Panoras foajé.

__________________________________________________

IFEMA INTERNATIONAL FEMALE FILM FESTIVAL MALMÖ
IFEMA är en filmfestival med säte i Malmö som för tionde året i år visar filmer av kvinnliga regissörer från hela världen. Mellan 4-10 april blir det seminarium, samtal, mingel, regissörsbesök och massor med film på Panora i Malmö och runt om i Skåne. IFEMA arrangeras av Imagenes del Sur/Bilder från Söder. Mer information om festivalen hittar du på:
www.femalefilmfestival.se/
www.facebook.com/ifemafilmfestival

FOR INFORMATION IN ENGLISH, PLEASE VISIT OUR WEBSITE.

  • Inga bokningsbara tillfällen

Du kan köpa biljetter online fram till 2 timmar innan arrangemanget börjar. Fram till 72 timmar innan arrangemanget, kan du även välja att boka biljetter för att betala t o m sista hämtdatum, antingen online eller i butiken. Ring tel.040-10 30 20 under våra öppettider om du vill boka via telefon.