Foto: Noa Lundgren

Gustav Lundgren feat. Romain Vuillemin, Aurélien Trigo & Edouard Pennes – Victoria hyllar Django! 2023

Gustav Lundgren är en av Sveriges mest framstående jazzgitarrister just nu och kallas ofta för landets främste tolkare av Django Reinhardt. Han har Djangos oemotståndliga musik i sitt blodomlopp. Hans melankoliska melodier och snabba improviserade löpningar – virtuost och samtidigt emotionellt laddat. Denna afton har han med sig gitarristen Romain Vuillemin, violinisten Aurélien Trigo och basisten Edouard Pennes på scen.

Gustav Lundgren har spelat in över 600 släppta låtar. Genom åren har han samarbetat med artister som Jimmy Rosenberg, Doug Weiss, Jorge Rossy, Bill McHenry, Antoine Boyer, Lelo Nika, The Swedish House Mafia, Kleerup, Miriam Bryant, Petra Marklund, Bo Sundström & Anne Sofie von Otter.

Romain Vuillemin har under det senaste decenniet etablerat sig som ett starkt namn på scenen för 30-talsswing och samarbetar med hyllade band som Umlaut Big Band och Collectif Paris Swing. Han leder också sitt eget tribute-band till Django Reinhardt: Romain Vuillemin Quartet och har spelat med de största namnen på den samtida gypsyjazzscenen som Adrien Moignard, Antoine Boyer, Stochelo Rosenberg etc. Han har spelat och turnerat i över 20 länder inklusive USA, Brasilien, Sverige, Spanien, Tyskland och Kanada.

Violinisten Aurélien Trigo är ursprungligen från Paris, men är sedan 2014 aktiv i Stockholm som musiker (han var med i electroswing-bandet Caravan Palace), producent och DJ. Han är skolad vid Paris konservatorium i klassisk fiol, komposition, harmoni, kammarmusik, musikteori, jazzharmomi och arrangeman och har spelat gypsy Jazz sedan 2003. Trigo har arbetat med några av de största namnen inom denna genre inklusive Sebastien Giniaux, Samy Daussat, Antoine Boyer, David Reinhardt, Noé Reinhardt, Tchavolo Schmitt & Samson Schmitt.

Edouard Pennes är en välkänd gitarrist och basist på den internationella gypsy-jazzscenen. Han spelar på klubbar och festivaler runt om i världen och delar ofta scen med gypsyjazz-musiker som Adrien Moignard, Sébastien Giniaux, Tchavolo Schmitt och många fler.

På scen:
Gustav Lundgren – gitarr
Romain Vuillemin – gitarr
Aurélien Trigo – fiol
Edouard Pennes – kontrabas

Om Jean ”Django” Reinhardt (1910.01.23-1953.05.16)
Han anses av många vara världens främste gitarrist, och den förste europé som tillförde något till jazzmusiken. Som jazzgitarrist är han utan tvekan den störste någonsin, och upphovsman till den jazzgenre som brukar kallas gypsyjazz eller jazz manouche efter ett franskt ord som betyder rom. Som gitarrist har Reinhardt influerat inte bara de flesta jazzgitarrister som kommit efter honom, utan även rockmusiker som Eric Clapton, Jerry Garcia och Tommy Iommi, samt countryveteranen Willie Nelso

Website: www.gustavlundgren.com
Label: www.lundgrenmusic.com
Facebook: https://www.facebook.com/GustavLundgrenOfficial/
YouTube: https://www.youtube.com/user/gustavlundgren
Instagram: https://www.instagram.com/lundgrenmusic/
Twitter: https://twitter.com/LundgrenMusic
SoundCloud: https://soundcloud.com/lundgren-music-gustav

Pris:
Salong 360:-
Balkong 320:-
Salong Student/Pensionär 320:-
Balkong Student/Pensionär 280:-
(I biljettpriset ingår garderobsavgift samt serviceavgift.)
Insläpp:
19.00
På scen: 19.30

För rullstolsanpassade platser boka era biljetter via info@victoria.se.

Följ Victoriateatern:
facebook.com/Victoriateatern
instagram.com

________________________________________________

Picknickteater:

Victoriateatern har en intim och avslappnad atmosfär och vi uppmuntrar vår publik att känna sig som hemma. Under våra picknickföreställningar är alla gäster välkomna att ta med sig egen mat och dryck. Det spelar ingen roll vad du tar med. Hämtpizza på ett bord följs av ostron och kaviar på nästa - ta med det du är sugen på!

Vi på Victoriateatern rekomenderar Möllans Osts Tapastallrick För Två - en ost och charktallrik fylld med härliga delikatesser från Italien, Schweiz, Portugal och Frankrike. Ring Möllans Ost på 040-19 35 45, gärna en dag i förväg, så ordnar dem den åt dig!

Tänk på att..
..det är inte tillåtet med mat på balkongplatserna eftersom de saknar bord.
..du kan komma att få dela bord med ett annat sällskap.
..även under picknickföreställningar öppnar vi upp vårt lilla kafé där ni kan handla kaffe, te, läsk och kakor.

Varmt välkomna på picknick!

 • Plats : Victoriateatern, Södra Förstadsgatan 18, Malmö
  Datum : lördag 21 januari
  Tid : 19:30 , ( insläpp 19.00 )
  Priser :
  • Salong: 360 kr
  • Balkong: 320 kr
  • Salong Student/Pensionär: 320 kr
  • Balkong Student/Pensionär: 280 kr
  Platser kvar: Platser finns
  Boka / Köp

Du kan köpa biljetter online fram till 2 timmar innan arrangemanget börjar. Fram till 72 timmar innan arrangemanget, kan du även välja att boka biljetter för att betala t o m sista hämtdatum, antingen online eller i butiken. Ring tel.040-10 30 20 under våra öppettider om du vill boka via telefon.