Foto: Lauren Desberg

Gretchen Parlato Quartet (US)

Sedan början av 2000-talet har den prisbelönta amerikanska jazzsångerskan och låtskrivaren Gretchen Parlato med rätta förtjänat ett rykte som en av de mest innovativa och fascinerande sångerskorna i sin generation. Den färgstarka och uttrycksfulla sångerskan hoppar mellan olika genrer och stämningslägen med en musikalisk vighet som är mycket sällsynt. Parlato är en unik och stark sångerska, med stor bredd och djup talang.

På sin sjätte soloskiva ”Flor” (2021) – ett projekt som hedrar hennes kärlek och beundran för brasiliansk musik och dessutom är hennes första studioinspelning på nästan ett decennium – visar hon sig vara lika brasiliansk som amerikansk, men hon bjuder på en sådan mångsidighet att jazz och Brasilien bara är två av många kryddor i en fantastisk musikalisk gryta. Albumet har gett Gretchen hennes andra Grammy Award-nominering för bästa jazzsångalbum.

"Det här projektet är en återspegling av en tid då jag satte mig själva åt sidan och var helt närvarande som mamma", säger Gretchen. "Jag kan äntligen hitta balansen mellan konstnärlig kreativitet och moderskapet. Mitt syfte har både en högre och djupare mening. Det finns en historia att berätta nu...om vem jag är i den här rollen och hur det återspeglas i musiken." – Gretchen Parlato om "Flor".

Efter att ha medverkat på över 85 album, varav fyra som ledare, fick Gretchen sin första Grammy Award-nominering för Live in NYC (2013) och en eftertraktad 4,5-stjärnig recension från DownBeat Magazine med DVD:n som hamnade på första plats på iTunes-listan över bästa musikvideor. The Lost and Found (2011) fick mer än 30 nationella och internationella priser, inklusive DownBeat Jazz Critics Poll No.1 Vocal Album of 2011 och iTunes Vocal Jazz Album of the Year. Hennes andra release 2009, In a Dream, var JazzTimes Critics Poll Vocal Album från 2009 och hyllades av Billboard som "2009 års mest lockande jazzsångsalbum."

På scen:
Gretchen Parlato
– sång
Gerald Clayton – piano och keys
Luques Curtis – bas
Jonathan Barber – trummor

https://youtu.be/VH1jGK8MkOs https://youtu.be/q5HS-5JL2rY https://youtu.be/FLfLbIy6-1g

https://gretchenparlato.com/
https://www.facebook.com/gretchenparlatofans
https://open.spotify.com/artist/76Gi1qoWLrIerL5FcL0TZb

Pris:
Salong 300:-
Balkong 260:-
Salong Student/Pensionär 260:-
Balkong Student/Pensionär 220:-
(I biljettpriset ingår garderobsavgift samt serviceavgift.)
Insläpp:
19.00
På scen: 19.30

För rullstolsanpassade platser boka era biljetter via info@victoria.se.

Följ Victoriateatern:
facebook.com/Victoriateatern
instagram.com

________________________________________________

Picknickteater:

Victoriateatern har en intim och avslappnad atmosfär och vi uppmuntrar vår publik att känna sig som hemma. Under våra picknickföreställningar är alla gäster välkomna att ta med sig egen mat och dryck. Det spelar ingen roll vad du tar med. Hämtpizza på ett bord följs av ostron och kaviar på nästa - ta med det du är sugen på!

Vi på Victoriateatern rekomenderar Möllans Osts Tapastallrick För Två - en ost och charktallrik fylld med härliga delikatesser från Italien, Schweiz, Portugal och Frankrike. Ring Möllans Ost på 040-19 35 45, gärna en dag i förväg, så ordnar dem den åt dig!

Tänk på att..
..det är inte tillåtet med mat på balkongplatserna eftersom de saknar bord.
..du kan komma att få dela bord med ett annat sällskap.
..även under picknickföreställningar öppnar vi upp vårt lilla kafé där ni kan handla kaffe, te, läsk och kakor.

Varmt välkomna på picknick!

 • Plats : Victoriateatern, Södra Förstadsgatan 18, Malmö
  Datum : måndag 17 oktober
  Tid : 19:30 , ( Insläpp 19.00 )
  Priser :
  • Salong: 300 kr
  • Balkong : 260 kr
  • Salong Student/Pensionär: 260 kr
  • Balkong Student/Pensionär: 220 kr
  Platser kvar: Platser finns
  Boka / Köp

Du kan köpa biljetter online fram till 2 timmar innan arrangemanget börjar. Fram till 72 timmar innan arrangemanget, kan du även välja att boka biljetter för att betala t o m sista hämtdatum, antingen online eller i butiken. Ring tel.040-10 30 20 under våra öppettider om du vill boka via telefon.