fotograf Graham Adey
  • Speltid: 45 min
  • Kategori:
  • Hemsida: https://www.kroppsklubben.se/copy-of-lar
  • Artist / Medverkande: Kroppsklubben

FOF - föreställningen om fittan/snippan

KROPPSKLUBBEN hyllar kroppen!

KROPPSKLUBBEN utforskar kroppen och skapar föreställningar om olika kroppsdelar för barn och unga. Efter debuten med föreställningen LÅR som sedan premiären 2017 spelat drygt 100 föreställningar för skolungdomar runt om i Sverige riktas nu fokus till en av våra mest laddade kroppsdelar och ord: fittan, även känd som snippan.

FOF - föreställningen om fittan/snippan, är en lekfull och undersökande föreställning för mellanstadiet och deras vuxna. Dansarna introducerar sin publik till en värld där vi tillsammans utforskar och ställer oss frågor kring en av våra mest laddade kroppsdelar och ord:
Varför är just denna kroppsdel så laddad? Varför är ett ord om kroppsdelen okej och ett annat inte?

Dansarna vecklas ut som en stor blomma, omskapas likt ett kalejdoskop och plockar bokstavligen ner kroppsdelen från dess piedestal. De leker sig fram till kunskap om kroppsdelens anatomi och tillsammans närmar vi oss ordet fitta och avdramatiserar dess laddning när vi blir fitta med ”Fittis och Svettis” och slår oss ner på fittkuddarna i vår egen hallongrotta.

I FOF undersöker vi hur fittan kan vara en kroppsdel och ett ord precis som alla andra och hur vi tillsammans genom rörelse, ordlek och kärlek kan göra ett skällsord till ett positivt laddat manifest. Med finkänslig ton, lekfullhet, kroppsglädje och en stor portion humor bjuder KROPPSKLUBBEN in till FOF - föreställningen om fittan/snippan.

Medverkande:
Konstnärlig ledning - Jilda Hallin och Lisa Nilsson
Dans och koreografi - Jilda Hallin, Lisa Nilsson och Elise Brewer
Dramaturgi och text - Sara Ribbenstedt
Producent - Hanna Falk
Ljusdesign - Uli Ruchlinski
Scenografi - Annika Carlsson
Kostym - Klara Helin
Musik - Signalverket
Foto - Graham Adey
Grafisk design - Julia Westerberg
Målgrupp: 9-12 år och deras vuxna

Föreställningen skapas i residens hos Dans i Blekinge, DansPlatsSkog och Danscentrum Syd, i samarbete med RFSU Malmö och med stöd av Kulturrådet, Konstnärsnämnden, Region Skåne och Malmö stad.

  • Inga bokningsbara tillfällen

Du kan köpa biljetter online fram till 2 timmar innan arrangemanget börjar. Fram till 72 timmar innan arrangemanget, kan du även välja att boka biljetter för att betala t o m sista hämtdatum, antingen online eller i butiken. Ring tel.040-10 30 20 under våra öppettider om du vill boka via telefon.