Fjärilar och blommor på Klagshamnsudden

Följ med på en runda på Klagshamnsudden som är ett av Malmös naturreservat. På turen tar guiden upp lite av varje som finns att se och uppleva på udden men framförallt fjärilar och blommor.

Det kalkrika underlaget har skapat en intressant flora med flera kalkälskande, sällsynta arter. Mer än 500 olika blommor och örter har hittats på udden och många av dem är väldigt ovanliga och rödlistade. I skogen finns gammal oxel, alm, rönn och några lönn- och pilarter och det är här du kan leta efter den vackra sälgskimmelfjärilen. Sälgskimmelfjärilen ses oftast runt månadsskiften juni-juli så med lite tur ser vi den på guidningen.

Uddens varierande natur gör att här också finns många olika insekter. Här har man hittat över 80 olika arter av bin och 11 arter av myror. Här finns också flera fjärilsarter som är beroende av en särskild värdväxter. Vid tiden för vår guidning finns chansen att se den vackra grönglänsandeskalbaggen myskbock.

• Har du egen kikare så ta med den. Fåglar kan ju alltid dyka upp på turen.

• Ta med dig egen fika om du önskar fika efter turen.

 • Plats : Klagshamnsudden , Vi ses på parkeringen vid ridanläggningen (KRF), vid Badvägen, Malmö
  Datum : onsdag 30 juni
  Tid : 09:00
  Priser :
  • Bokningsavgift: 10 kr
  Platser kvar: Platser finns
  Boka / Köp

Du kan köpa biljetter online fram till 2 timmar innan arrangemanget börjar. Fram till 72 timmar innan arrangemanget, kan du även välja att boka biljetter för att betala t o m sista hämtdatum, antingen online eller i butiken. Ring tel.040-10 30 20 under våra öppettider om du vill boka via telefon.