• Speltid: 70 min
  • Kategori:
  • Hemsida: http://www.dansstationen.nu

Fiskedansen och andra kosmiska bekännelser - Sindri Runudde

Fiskedansen och andra Kosmiska Bekännelser är ett konceptalbum och ett workoutprogram bestående av sju olika danser med specifika syften. Med fem dansare på scenen presenteras de sju låtarna, och musiken vävs samman med personliga berättelser.Fiskedansen är en hyllning till rörelse som bejakar dansens närande potential i metaforiska bekännelser fulla av fabulösitet.

Med kraft från radikal pedagogik arbetar Sindri Runudde utifrån premissen att varje kropp har kunskap och varje berättelse en dans. Sindri Runudde arbetar med flera format parallellt, utifrån frågeställningar om vilken dans som dansas var, och vilka som får uppleva den. I en till en möten ordinerar Sindri olika danser som botemedel mot specifika åkommor. Ett annat format är ett medverkande workoutprogram, och här presenteras scenproduktionen. Tillsammans formar de Fiskedansen och andra Kosmiska Bekännelser.

Koreografi och kompositör: Sindri Runudde
På scen: Emelie Enlund, Iki Gonzalez Magnusson, Ellen Söderhult, Sepideh Khodarahmi, Marvil Iglesias
Musikproducent: Markus Almkvist
Ljuddesign: Julia Giertz
Musiker: Niklas Niki Blomberg, Robert Moon Smith
Ljusdesign: Ulrich Ruchlinski / imULto
Stylist och dramaturg: Juli Apponen
Illustration: Ida Engström
Foto: Chrisander Bruun
Konstnärlig rådgivning och skribent: Frida Sandström Producenter: Patricia Vázquez Iruretagoyena och Emma-Cecilia Ajanki

Projektet är ett Projekt i SMart Produktionshus och görs i samarbete med Kulturrådet, Riksteatern, Region Skåne, Konstnärsnämnden, Inkonst, EMS, Stadsteatern i Skärholmen, DOCH, Uniarts Stockholm, Danscentrum Syd, Subtopia och Slingan – Dansstationen, Atalante och MDT.

  • Inga bokningsbara tillfällen

Du kan köpa biljetter online fram till 2 timmar innan arrangemanget börjar. Fram till 72 timmar innan arrangemanget, kan du även välja att boka biljetter för att betala t o m sista hämtdatum, antingen online eller i butiken. Ring tel.040-10 30 20 under våra öppettider om du vill boka via telefon.